pilula contraceptiva

10-05-2013
maddgarage
Nu este medic/terapeut
maddgarage
buna ziua.eu nu am luat anticonceptionale niciodata dar m am hotarat sa incep.medicul mi a recomandat yasmin dar inca nu am inceput sa le iau.as dori sa stiu daca este vreo problema daca nu mi a venit ciclul si eu totusi vreau sa incep sa le iau.am auzit de la mai multe persoane ca au luat asa, inainte de inceperea menstruatiei si nu au nicio problema.da ti mi un sfat va rog
17 comentarii
0
10-05-2013, ora 17:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ maddgarage

Mai bine nu luati.
Provoaca intr-un an mai multe avorturi (timpurii) decat daca ati fi facut dv. avorturi.
0
11-05-2013, ora 00:05
maddgarage
Nu este medic/terapeut
maddgarage
ms de raspuns. dar eu nu am mai luat deloc AC si deasta am intrebat.mai sunt cateva zile pana ii vine ciclul si stiu ca AC se administreaza din prima zi a lui(ciclul) dar vroiam sa stiu daca ma afecteza.iar despre avorturi nu stiu mai nimic dar chiar asa de grave sunt ac daca nu sunt luate ca pe prospect?
0
11-05-2013, ora 11:20
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nici sa nu iti treaca prin cap sa incepi blisterul inainte de a-ti veni menstruatia. Practic nu te mai protejeaza.
Poti sa incepi blisterul din prima zi de menstruatie si esti protejata chiar din acea zi.
Multi medici recomanda insa inceperea pilulelor din ziua a 5'a de menstruatie din doua motive, si anume pentru a fi sigura ca e vorba de menstra si nu doar mici sangerari precedente menstruatiei propriu-zise, si in al doilea rand pentru a nu deregla ciclul menstrual. In cazul acesta trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile printr-o alta metoda contraceptiva de bariera.
Si nu o lua in seama pe clara_p, ea este pe forumul gresit, il confunda cu cel al Patriarhiei.
0
11-05-2013, ora 14:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ maddgarage si @ otilia107

Unul dintre cei mai renumiţi medici din Europa, Prof. dr. Rudolf Ehmann, Directorul Clinicii de Obstetrică - Ginecologie a Spitalului Cantonal Stans din Elveţia, afirmă, bazându-se pe probe ştiinţifice, următoarele:
' Pilulele anticoncepţionale provoacă avort timpuriu! Ele sunt cunoscute ca o combinaţie de hormoni artificiali care au rolul de a împiedica ovulaţia (eliberarea ovulului). Ceea ce se cunoaşte mai puţin este faptul că, de multe ori, ovulaţia se produce în ciuda pilulelor de orice fel. Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby - pilula anti-copil, cum mai este denumită pastila anticoncepţională (contraceptivă) - are următorul efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie împiedicând sarcina, fie provocând avort timpuriu:
- asupra ovarelor, împiedicând eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulaţiei);
- asupra consistenţei mucozităţii cervixului în colul uterin, îngroşând mucusul şi astfel îngreunând sau chiar împiedicând înaintarea spermatozoizilor spre uter şi trompele uterine;
- asupra ţesutului mucoasei uterine, care se subţiază, având loc atrofierea glandelor, reducându-se astfel resursele de hrană (glycogen) pentru copil (inhibarea implantării, deci efect de avort timpuriu); astfel, fetiţa sau băieţelul conceput moare de foame, în timp ce mama sa poate că râde, mănâncă, se plimbă sau participă la vreun eveniment;
- asupra trompelor uterine, în sensul că ovulul fecundat este transportat atât de lent, încât nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare şi piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu).
Având în vedere faptul că fecundarea are loc aproximativ cu două săptămâni înaintea menstruaţiei aşteptate şi că pilulele omoară copilul chiar în aceste două săptămâni, menstruaţia totuşi va avea loc şi femeia nici nu va şti că a fost însărcinată şi că a făcut un avort.

Afirmaţiile dnului Prof. dr. Rudolf Ehmann sunt susţinute şi confirmate şi de următoarele cadre medicale:
Prof. Dr. Jerome Lejeune, părintele citogeneticii moderne, Director al Institutului de Genetică al Universităţii Rene Descartes din Paris;
Prof. Dr. Erich Blechschmidt, embriolog, Directorul Institutului de Anatomie al Universităţii din Gottingen;
Prof. Dr. A. Ingelman-Sunberg, Director al Clinicii de Obsetrică-Ginecologie din Stockholm;
Dr. Antoni Marcinek, Director al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Cracovia;
Prof. Dr. J. Roszkowski, co-fondator al Societăţii Internaţionale de Ginecologie şi membru al Comitetului Ştiinţific din Institutul Mamei şi Copilului din Varşovia;
Prof. Dr. Micheline Matthews-Roth, Universitatea Harvard;
Dr. Bernard Nathanson, Profesor asociat de obsterică şi ginecologie la New York Medical College;
Prof. Dr. R. Klimek, membru al Societăţii Regale de Medicină din Londra.

Sunt nocive? DA!

Cheagurile de sânge în picioare şi plămâni, durerea în gambe şi piept, toleranţa redusă la glucoză, modificarea în sens negativ a sănătăţii psihice (modificare care poate conduce la sinucidere!), precum şi dificultăţile de respiraţie sunt doar câteva dintre efectele secundare (nocive) ale anticoncepţionalelor sub formă de pastile, drajeuri şi/sau plasture.
Ca şi fapt divers, autorităţile sanitare din Canada au transmis acest avertisment femeilor, după ce unul similar a fost transmis şi în SUA. Aceste anticoncepţionale au un efect CATASTROFAL asupra organismului femeii, efect care se evidenţiază pe termen scurt sau pe termen lung, în funcţie de reactivitatea şi sensibilitatea fiecărui organism în parte.
_

FERIŢI-VĂ să luaţi anticoncepţionale, dacă ţineţi măcar puţin la vieţile dv., şi, bineîneţeles, FERIŢI-VĂ să faceţi avort, pentru că, ţinând cont că viaţa unei fiinţe umane nu începe în momentul naşterii, ci în momentul concepţiei, avortul este o crimă.
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute, dragi domnişoare şi doamne, să utilizaţi/să uzaţi informaţiile publicate în cadrul acestui posting cu precauţie, înţelepciune, discernământ şi maxim folos terapeutic.

Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
11-05-2013, ora 14:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Penultimele 2 marturii de pe Forum Romedic ale unor tinere ce au luat anticonceptionale:

@ danamaria

buna, am 23 de ani si de mica am avut probleme cu menstruatia, am luan 2 ani melleva35 si totul a fost f bn pana in ianoarie anul acesta cand mi.a crrescut tensiunea la 20-12.le.am intrerupt si am mers la endocrinolog care mi.a recomandat logest si glucopage500 3compzi si ma diagnosticat cu sop.logest nu am luat doar o lina apoi le.am intrerupt, de 2 luni nu mi.a venit menstruatia si nu stiu ce sa fac, daca ma puteti ajuta c un sfat.mentionez ca urmez c glucopage500 din febroarie.nu stiu ce sa fac eu imi doresc fff mult un copil si mi sa spus ca sansele sa raman insarcinata in viitor sunt reduse, daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc!!!!

@ monelus

37 ani, am luat anticonceptionale de la 21 de ani si in ultimii diane 35. de aproape 3 ani am renuntat la ele.le-am luat insa sporadic pt ca am avut chisturi ovariene.menstruatia in primul an a fost haotica dar nimic de speriat pana ce am ajuns sa sangerez mai tot timpul.adica in 2 luni aveam doar o saptamana de pauza. si tot asa, apoape un an.la control am aflat ca am fibromi. am avut facuta o histeroscopie si mi-au fost facute si analizele biologice. nu e ra cancer, dar am si peretele uterului tot plin cu fibromi mai micuti. mi-au spus ca nu ar fi probleme pt o sarcina. am fost si la alt medic cu rezzultatele si mi-a comfirmat. as dori sa am un copil dar nu-mi recomada nimeni alte analize.spun ca nu am ramas insarcinata pt ca traiesc intr-un stres zilnic. eu incerc sa astept dar pana cand????am citit de acidul foolic..ajuta? ar tb sa incerc?
0
11-05-2013, ora 19:03
maddgarage
Nu este medic/terapeut
maddgarage
va multumesc pt raspunsuri..dar v am zis cunosc multe persoane care au luat asa dupa ureche si nu au patit nimic si deaia am intrebat pt ca nu prea stiu ce sa fac..ce alte AC ati mai folosit voi?? au fost bune??
0
11-05-2013, ora 19:17
maddgarage
Nu este medic/terapeut
maddgarage
Daca de exemplu incep AC in prima zi a ciclului, sangerarea se opreste sau continua?? pot intretine reletii intime?? ajutati ma va rog chiar nu mai stiu ce sa cred si ce sa inteleg.. intenetul este plin de sfaturi pro si contra..iar doctorii sunt varza
0
11-05-2013, ora 19:32
maddgarage
Nu este medic/terapeut
maddgarage
otilia107

sa zicem ca incep sa iau AC asa cum am zis, fara ca ciclul sa mi fi venit...tu ai spus *In cazul acesta trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile printr-o alta metoda contraceptiva de bariera.* deci totusi nu as avea nici o problema daca incep inainte dar trebuie sa ma protejez si cu altceva.ce sti despre pilula de a doua zi? as putea o folosi dupa ce am luat si AC?? scuze dar chiar nu mai stiu pe cn sa intreb si cu cn sa vb pt ca mereu aud alte si alte raspunsuri
0
11-05-2013, ora 22:50
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
otilia nu a spus ca daca incepi sa iei pilula intainte sa-ti fi venit tb sa te protejezi suplimentar 7 zile, a zis ca daca le iei in a 5 a zi de menstruatie sa faci asta. a zis foarte clar, asa cum iti spun si eu ca daca le iei inainte sa-ti vina menstruatia nu esti protejata. adica degeaba le iei, ele au fost concepute pt a fi luate in prima zi a ciclului. nu inteleg de ce esti intr-o asa graba sa le iei, poti folosi alte metode contraceptive pana iti vine. despre pilula de a 2 a zi, intrebi daca poti sa iei dupa ce ai luat AC. poti sa iei, desi de obicei daca iei AC in mod corect nu prea ai motive sa iei pilula de a 2 a zi. si informeaza-te foarte bine cu privire la efectele adverse pe care le are pilula de a 2 a zi, pt ca aceasta reprezinta un boom hormonal si nu tb luata decat daca este cu adevarat nevoie.
cat despre luat dupa ureche pt ca ti-au spus alte fete ca lor le e bine e cam aiurea, pt ca ma indoiesc ca ele isi fac analize in mod periodic sa vada daca totul e ok...
daca iei AC in prima zi a ciclului sangerarea nu se opreste, continua cat ar fi normal. si in acest caz esti protejata din prima zi din care iei pilula (numai in acest caz).
0
12-05-2013, ora 20:22
maddgarage
Nu este medic/terapeut
maddgarage
iti multumesc pt sfat aaa24 si va rog nu ma suparati pe mn dar chiar aveam nevoie de niste raspunsuri pt ca in alta parte nu stiu unde sa le mai caut
0
13-05-2013, ora 10:52
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
clara draga, orice mijloc de a interveni impotriva procrearii este considerat controversat dpdv religios, asa ca tu daca faci coitus interruptus nu esti cu nimic mai presus decat o alta femeie ce intervine alt fel impotriva sarcinii. Ideea e sa faci sex doar pentru procreere nu si pentru placere, asta daca traiesti cu adevarat dupa reguli religioase, insa eu cred ca nu asta e cel mai important, ci a fi bun cu ceilalti este cu siguranta mult mai apreciat in fata Lui Dumnezeu. In fine, nu intru in polemici cu tine, ca tu o tii asa la nesfarsit, dovada toate posturile tale. Aici nu este forum religios, asa ca nu mai da sfaturi religioase, nimeni nu ti le cere.
0
13-05-2013, ora 10:54
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
maddgarage, incepi pilulele din prima zi a sangerarii si esti protejata chiar dfin acea zi. Cel mai simplu e asa.
0
13-05-2013, ora 14:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ otilia107

Stimata doamna,

Dupa scurta experienta pe care am acumulat-o traind la viata mea necasatorita si avand relatii sexuale, si dupa ce mi-am primit pedeapsa, nu mi-as mai dori sa aud de vrei tanara care sa faca precum am facut eu iar eu sa tac si sa nu ii spun nimic.
Ce am avut de afirmat, am afirmat si nu ma puteti opri dv. sau nimeni de pe Forum sa o fac.

Nu trebuie sa fii o persoana religioasa ca sa nu ucizi un prunc. Nu are nici o legatura cu religia sa nu fii criminal.

Nu are nici o legatura cu religia faptul ca aceste anticonceptionale produc sterilitate, dezechilibre hormonale si n reactii secundare asupra organimului femeii.

In imaginatia dv. am scris eu de religie pe acest topic.

La varsta asta insa, cand am o experienta de viata, nu mi-as lasa eu corpul atacat de bombe de hormoni doar pentru placere egoista a unui partener care nu stie sa foloseasca un prezervativ. Acest lucru tine de bun simt si de faptul de a-ti respecta partenera si sanatatea ei.

O singura data, cand nu eram in nici o relatie, am suferit de amenoree si mi s-a prescris un anticonceptional. Nu pot sa descriu prin cuvinte durerile de ficat pe care mi le-a dat.

Ca dv. sunteti certata cu Dumnezeu nu este problema mea.

Problema care se pune in aceste relatii de n luate cate n pe care le au tinerii din ziua de astazi, sunt bolile cu transmisie sexuala (un virus hpv de exemplu care nu se manifeste; dar care dupa 40 de ani da femeii cancer de col uterin) si alte cate boli pe care va prefaceti ca nu le vedeti pe sectiunile de profil de pe Forum, si problema avorturilor.

Nu trebuie sa fii o persoana religioasa ca sa stii ca fructul iubirii dintre 2 persoane este copilul si ca tocmai pe acesta care cel putin mamei ii aduce fericire dupa nastere, mai mult decat relatia cu partenerul insasi, nu trebuie sa il ucizi.

Detest malitiozitatea si nici nu ma voi lasa impresionata vreodata de ea.
0
13-05-2013, ora 14:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ maddgarage

O conferinta americana despre sexul in afara casatoriei - abordare dpdv medical

Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor
-*

(*modificat de admin)
0
14-05-2013, ora 13:25
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Riscul face parte din viata, daca nu risti, nu castigi nimic niciodata. In viata nu ai nicio garantie, nu poti sta inchis intr-o cutie si sa nu-ti traiesti viata. Aici nici nu se pune problema avorturilor draga clara, iar fata a luat deja o decizie, si anumie sa ia contraceptive, nu a cerut pareri pro si contra, dar in fine tie ti-e greu sa te axezi pe subiect si uiti despre ce se vorbeste. E problema ta.
0
24-05-2013, ora 20:13
maddgarage
Nu este medic/terapeut
maddgarage
v am ascultat fetelor si am inceput AC in prima zi a menstruatie, toate bune si frumoase pana azi.este a 8 a zi de cand mi a venit ciclul si nu se mai opreste, nu am avut dureri sau alte simptome de la AC dar de obicei ma tinea 3 zile maxim 4.ce ma fac??va anunt ca nu mai iau AC ca m am speriat foarte tare. ajutati ma va rog.ms
0
24-05-2013, ora 21:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ maddgarage

Daca nu se opreste, mergi la urgenta.
O sa te consulte pe loc si o sa iti faca analize acolo.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • De ce întârzie menstruația?
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •