Test PAP + secreție

15-03-2024
mihaela_2000
Nu este medic/terapeut
mihaela_2000
Buna ziua, 41 ANI, din aprilie 2023 am sterilet Jaydess, sunt in evidenta cu endometrioza cu chisturi, REZULTAT : Test Rezultat Interval de referinta :Ex. microscopic citobacteriologic:secretie vaginala Microscopie Frecvente celule epiteliale superficiale siintermediare. Relativ frecvente PMN. Frecventi baciliDoderlein. Frecvente levuri. Nu se observa Trichomonas vaginalis. PAP : Alte modificari nonneoplazice / modificari celulare reactive asociate cu:inflamatia, RECOMANDARI : examen bacteriologic, Descriere citologica: Rare celule epiteliale scuamoase cu modificari reactive, inflamatie acută în cantitate redusa.Concluzie: Negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna.NECESITA TRATAMENT ? MS frumos
1 comentarii
0
15-03-2024, ora 12:08
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Rezultatele pe care le-ai primit arată prezența unui fond inflamator la nivel vaginal, cu celule epiteliale superficiale și intermediare, precum și prezența leucocitelor (PMN), bacililor Doderlein (care sunt normali și contribuie la menținerea unui pH vaginal sănătos), și a levurilor (care pot indica o posibilă infecție cu ciuperci de tip Candida). Examenul PAP indică absența leziunilor intraepiteliale sau a celor maligne, ceea ce este un rezultat bun. Modificările non-neoplazice și celulare reactive sunt asociate cu inflamația, iar recomandarea este pentru un examen bacteriologic suplimentar.

Pe baza acestor rezultate, nu se identifică o condiție neoplazică sau malignă, dar inflamația și prezența levurilor necesită atenție. Este posibil să ai nevoie de tratament pentru infecția cu levuri sau pentru orice altă infecție identificată prin examenul bacteriologic recomandat.

Cel mai bine este să discuți aceste rezultate cu medicul tău ginecolog, care te poate sfătui în mod specific în funcție de simptomele tale, istoricul medical și rezultatele testelor. Medicul poate decide dacă este necesar un tratament pentru a adresa inflamația sau infecția cu levuri și poate recomanda cel mai potrivit tratament în funcție de necesitățile tale. Este important să urmezi recomandările medicului și să completezi orice teste suplimentare sugerate pentru a clarifica situația și pentru a asigura o abordare corespunzătoare a tratamentului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Microbii din corpul uman - o sursă bogată de medicamente
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  • Cultură secreții vaginale și antibiogramă
  •