61% mai puține cazuri de negi genitali după introducerea programului de vaccinare anti HPV

©

Autor: Redacția ROmedic

61% mai puține cazuri de negi genitali după introducerea programului de vaccinare anti HPV
Potrivit unui studiu condus de Universitatea din Sydney, de la introducerea programului național de vaccinare anti-HPV în anul 2007, medicii din Australia au înregistrat cu 61% mai puține cazuri de negi genitali la tinerele femei.

Studiul a arătat o reducere semnificativă în fiecare an de la începutul programului de vaccinare, a cazurilor de negi genitali la femeile între 15 și 27 de ani. Rezultatele studiului au fost publicate în revista PLOS One.

Australia este printre primele țări care au introdus vaccinarea anti-HPV gratuită prin programul național de imunizare. Vaccinul protejează împotriva a două cauze virale majore de negi genitali - HPV 6 și 11 - și două cauze virale majore de cancer cervical - HPV 16 și 18.

Rezultatele studiului sunt excelente nu doar pentru paciente, dar și pentru sistemul de sănătate. La femeile din alte grupe de vârstă (care nu au fost vaccinate) nu au fost înregistrate diferențe semnificative. În plus, nu s-a înregistrat nicio scădere a altor boli cu transmitere sexuală, ceea ce dovedește că scăderea cazurilor de negi genitali s-a datorat programului de vaccinare și nu shimbării comportamentului sexual al femeilor.

Data actualizare: 01-01-2020 | creare: 12-09-2014 | Vizite: 6320
Bibliografie
61% less cases of genital warts among women after introducing HPV vaccination program, link: https://www.news-medical.net/news/20140908/6125-less-cases-of-genital-warts-among-women-after-introducing-HPV-vaccination-program.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum