Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
©
Autor: Costin Oana

Informații pe larg despre vaccinul antiHPV găsiți în acest articol.
Human Papiloma Virus este asociat cu 6 tipuri de cancer, dar cu toate acestea, unii părinți nu își vaccinează copiii sau nu îi lasă să primească toate cele trei doze ale vaccinului. CDC recomandă vaccinarea la 11-12 ani pentru fete și băieți, astfel încât să le ofere protecție până când vor fi expuși la virus. Asimilarea cea mai bună de către organism a vaccinului este la vârsta pubertății, dar vaccinarea se poate face până la 26 de ani.
Vaccinarea antiHPV este recomandată deopotrivă fetelor și băieților. Mai multe detalii despre imunizarea băieților împotriva virusului HPV găsiți aici.
Lois Ramondetta, medic și profesor în cadrul departamentului de Servicii reproductive și oncologie ginecologică de la spitalul MD Anderson (SUA), consideră că „Nu ar trebui să mai vedem aceste tipuri de cancer și cu toate acestea, în fiecare săptămână întâlnesc și diagnostichez tinere femei cu cancer cervical avansat și uneori chiar letal. Avem un vaccin sigur și eficient care ar putea preveni majoritatea acestor cazuri tragice, dar care este prea puțin utilizat. Ar trebui să facem mai mult pentru a ne proteja copiii.”
Centrul pentru Cancer MD Anderson (denumirea completă – The University of Texas MD Anderson Cancer Center) se numără printre cele mai bune spitale oncologice din SUA. Conform sondajelor realizate de U.S. News & World Report, se află pe locul întâi în ceea ce privește cancerul.
Personalul spitalului MD Anderson derulează o campanie de informare și educare a publicului (Cancers Moon Shot) despre impactul virusului HPV. Pentru a pune în practică ceea ce susține, spitalul încurajează vaccinarea antiHPV a angajaților săi prin clinica de vaccinare ale cărei baze le-a pus în iunie 2016, unde angajații până în 26 de ani și copiii lor, cu vârste între 9 și 26 de ani, sunt vaccinați gratuit (costurile fiind în totalitate acoperite de asigurarea medicală).
Vaccinarea antiHPV reduce semnificativ prevalența infecției cu HPV. Mai multe detalii găsiți aici.
Sursa: The University of Texas MD Anderson Cancer Center
Data actualizare: 08-03-2020 | creare: 16-11-2016 | Vizite: 4170
Bibliografie
‘We should be doing more to protect our children, link: cristina@smartline.ro&utm_campaign=Conquest+Fall+2016" target="_blank" rel="nofollow" >https://www.mdanderson.org/publications/conquest/fall-2016/a-plea-to-parents.html?utm_source=Bronto+at+MD+Anderson&utm_medium=email&utm_term=Read+more&utm_content=cristina@smartline.ro&utm_campaign=Conquest+Fall+2016University of Texas MD Anderson Cancer Center, link: https://health.usnews.com/best-hospitals/area/tx/university-of-texas-md-anderson-cancer-center-6741945
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Două teste de screening pentru cancerul colorectal cu eficacitate similară, disponibile la costuri extrem de diferite
- Combinația dintre o dietă care mimează postul negru și vitamina C poate fi eficientă împotriva anumitor tipuri de cancer
- Cancerele de sânge cauzate de o mutație genetică specifică ar putea fi tratate cu inhibitori folosiți în tratamentul altor tipuri de cancer
- Inhibarea activității unei proteine poate îmbunătăți tratamentul cancerului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Scurgeri maronii, secretie mai abundenta si miros ciudat = hpv?
- Infecția cu HPV de tip 16
- Condiloame. Este grav? Scap de acest virus? Prietenul meu ar trebui sa faca vreun test?
- Hpv si alaptarea
- Condiloame HPV
- Infectie cu Hpv Help!!!
- Urgent ! HPV in guat
- Ascus hpv 16
- HPV - virusul tacut...
- Rana col uterin