Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV

©

Autor:

Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
Conform CDC (Centers for Disease Control and Prevention), 80 de milioane de persoane din SUA sunt infectate cu virusul HPV și 39 000 sunt diagnosticate anual cu un tip de cancer în care acest virus este implicat.

Informații pe larg despre vaccinul antiHPV găsiți în acest articol.

Human Papiloma Virus
este asociat cu 6 tipuri de cancer, dar cu toate acestea, unii părinți nu își vaccinează copiii sau nu îi lasă să primească toate cele trei doze ale vaccinului. CDC recomandă vaccinarea la 11-12 ani pentru fete și băieți, astfel încât să le ofere protecție până când vor fi expuși la virus. Asimilarea cea mai bună de către organism a vaccinului este la vârsta pubertății, dar vaccinarea se poate face până la 26 de ani.

Vaccinarea antiHPV este recomandată deopotrivă fetelor și băieților. Mai multe detalii despre imunizarea băieților împotriva virusului HPV găsiți aici.

Lois Ramondetta, medic și profesor în cadrul departamentului de Servicii reproductive și oncologie ginecologică de la spitalul MD Anderson (SUA), consideră că „Nu ar trebui să mai vedem aceste tipuri de cancer și cu toate acestea, în fiecare săptămână întâlnesc și diagnostichez tinere femei cu cancer cervical avansat și uneori chiar letal. Avem un vaccin sigur și eficient care ar putea preveni majoritatea acestor cazuri tragice, dar care este prea puțin utilizat. Ar trebui să facem mai mult pentru a ne proteja copiii.

Centrul pentru Cancer MD Anderson (denumirea completă – The University of Texas MD Anderson Cancer Center) se numără printre cele mai bune spitale oncologice din SUA. Conform sondajelor realizate de U.S. News & World Report, se află pe locul întâi în ceea ce privește cancerul.

Personalul spitalului MD Anderson derulează o campanie de informare și educare a publicului (Cancers Moon Shot) despre impactul virusului HPV. Pentru a pune în practică ceea ce susține, spitalul încurajează vaccinarea antiHPV a angajaților săi prin clinica de vaccinare ale cărei baze le-a pus în iunie 2016, unde angajații până în 26 de ani și copiii lor, cu vârste între 9 și 26 de ani, sunt vaccinați gratuit (costurile fiind în totalitate acoperite de asigurarea medicală).

Vaccinarea antiHPV reduce semnificativ prevalența infecției cu HPV. Mai multe detalii găsiți aici.

Sursa: The University of Texas MD Anderson Cancer Center

Data actualizare: 08-03-2020 | creare: 16-11-2016 | Vizite: 4323
Bibliografie
‘We should be doing more to protect our children, link: cristina@smartline.ro&utm_campaign=Conquest+Fall+2016" target="_blank" rel="nofollow" >https://www.mdanderson.org/publications/conquest/fall-2016/a-plea-to-parents.html?utm_source=Bronto+at+MD+Anderson&utm_medium=email&utm_term=Read+more&utm_content=cristina@smartline.ro&utm_campaign=Conquest+Fall+2016
University of Texas MD Anderson Cancer Center, link: https://health.usnews.com/best-hospitals/area/tx/university-of-texas-md-anderson-cancer-center-6741945
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum