O serie de studii noi certifică eficiența tuturor vaccinurilor antigripale

©

Autor:

O serie de studii noi certifică eficiența tuturor vaccinurilor antigripale
Recentele studii efectuate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) prin intermediul Rețelei VISION au evaluat eficacitatea vaccinurilor antigripale în Statele Unite în timpul sezonului gripal 2022-2023, într-un context în care măsurile precum distanțarea socială și purtarea măștilor au fost mai puțin frecvente comparativ cu sezoanele anterioare.
Analizând datele din octombrie 2022 până în martie 2023, cercetările au inclus atât copii (cu vârste între 6 luni și 17 ani), cât și adulți, explorând impactul vaccinării asupra vizitelor la departamentele de urgență și îngrijire urgentă (considerate manifestări moderate ale bolii) și asupra spitalizărilor (manifestări severe).

Pentru copii, vaccinarea a redus riscul vizitelor asociate gripei la departamentele de urgență și îngrijire urgentă cu 48% și riscul de spitalizare cu 40%, eficacitatea fiind mai mare la grupa de vârstă 6 luni - 4 ani comparativ cu copiii mai mari și adolescenții. În ceea ce privește adulții, vaccinul a redus riscul vizitelor la departamentul de urgență cu aproximativ 45% pentru cei sub 65 de ani și cu 41% pentru cei de 65 de ani și peste, iar riscul de spitalizare a fost redus cu 23% pentru adulții sub 65 de ani și cu 41% pentru cei în vârstă.

Autorii studiilor subliniază că vaccinarea gripală are potențialul de a reduce semnificativ îmbolnăvirile, decesele și presiunea asupra resurselor de sănătate. Dr. Shaun Grannis, coautor al studiilor și vicepreședinte pentru date și analize la Institutul Regenstrief, accentuează importanța înțelegerii eficacității vaccinurilor pentru a optimiza strategiile de prevenire a gripei, având în vedere impactul considerabil al bolii.

Rezultatele studiilor, publicate în Clinical Infectious Diseases și Journal of Infectious Diseases, evidențiază eficacitatea consistentă a vaccinurilor antigripale în prevenirea cazurilor moderate și severe de gripă, oferind astfel un argument solid în favoarea vaccinării anuale împotriva gripei pentru toate grupele de vârstă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 23-02-2024 | creare: 23-02-2024 | Vizite: 134
Bibliografie
CDC studies show effectiveness of flu vaccines across all age groups, link: https://www.news-medical.net/news/20240219/CDC-studies-show-effectiveness-of-flu-vaccines-across-all-age-groups.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Administrarea vaccinului antrigripal în sarcină protejează copilul până la 8 săptămâni după naștere
  • Plasturele cu micro-ace ar putea înlocui vaccinarea antigripală obișnuită
  • Eficiența vaccinului antigripal poate fi dată de gene
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum