A fost identificat un nou mecanism de eliberare a insulinei

©

Autor:

A fost identificat un nou mecanism de eliberare a insulinei
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Uppsala au identificat un mecanism care reglementează eliberarea insulinei, un hormon care scade nivelul glicemiei, din celulele beta ale pancreasului. Oamenii de știință speră că această constatare va fi folosită pentru dezvoltarea de noi tratamente.
În noul studiu, oamenii de știință au identificat o proteină, Sac2, care se găsește la pacienții cu diabet de tip 2. Rezultatele au arătat că scăderea nivelului acestei proteine duce la reducerea secreției de insulină din celulele beta.

Prin utilizarea microscopiei, cercetătorii au putut să arate că Sac2 este o componentă importantă care se găsește pe suprafața granulelor secretorii care conțin insulină, și are rolul de a modifica compoziția de grăsime a membranei. În absența Sac2, o moleculă de grăsime specifică se acumulează pe suprafața granulelor secretorii și face ca secreția de insulină să fie redusă.

Astfel, compoziția de grăsime a granulelor secretorii care conțin insulină este importantă pentru capacitatea lor de a fi eliberate din celule.

La nivel global, peste 400 de milioane de oameni suferă de diabet de tip 2. Una dintre problemele principale este secreția inadecvată de insulină.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-10-2019 | creare: 04-10-2019 | Vizite: 1468
Bibliografie
New mechanism for dysfunctional insulin release identified. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190919095228.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Administrarea insulinei prin intermediul unei pastile
  • O pastilă cu insulină ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici
  • FDA a aprobat primul „pancreas artificial” din lume
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum