Escherichia coli și Staphylococcus aureus, distruse în lumină de intensitate scăzută
Autor: Teodorescu Mihai

Cercetătorii britanici au dezvoltat un înveliș bactericid care se activează în lumina de joasă intensitate și care are capacitatea de a ucide bacterii periculoase pentru organismul uman, precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus. Învelișul poate opri răspândirea bolilor, deoarece ar putea fi folosit pentru acoperirea ecranelor telefonice și a tastaturilor, cât și în interiorul unor instrumente medicale, precum catetere sau tuburi respiratorii.
Oamenii de știință au realizat primul înveliș antimicrobian care poate fi activat cu o lumină de intensitate scăzută. Comparativ cu acoperirile descoperite anterior, precum violetul de cristal, învelișul descris de cercetătorii de la University College London are nevoie de o lumină de intensitate redusă, pentru a-și activa proprietățile de distrugere a bacteriilor.
„Alte acoperiri au ucis eficient bacteriile, dar numai după expunerea la lumina UV, care este periculoasă pentru oameni, sau surse de lumină foarte intense, care nu sunt foarte practice. Suntem surprinși să vedem cât de eficient este acoperirea noastră în uciderea ambelor S. aureus și E. coli în lumina ambientală, făcând-o promițătoare pentru utilizarea într-o varietate de medii de sănătate”, a declarat profesorul Ivan Parkin, autor principal al studiului și decan la Facultatea de Științe Matematice și Fizice din cadrul Colegiului Universitar din Londra.
Cercetătorii au descoperit că învelișul distruge bacteriile producând peroxid de hidrogen, un reactiv utilizat în soluțiile de curățare a lentilelor de contact. Acțiunea sa este directă asupra membranei celulare, astfel că timpul de acțiune necesar pentru distrugerea bacteriilor poate crește, atunci când organismul dăunător are mai multe straturi de protecție. În timpul anchetei, s-a descoperit că în lumină ambientală acoperirea bactericidă reduce semnificativ cantitatea de S. aureus și E. coli de pe suprafețe.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- O specie de bacterii din intestin poate ajuta la evitarea infecțiilor grave
- O nouă perspectivă asupra dinamicii infecțiilor cu HPV nepersistente
- Rezultatele clinice ale coinfecției SARS-CoV-2 cu virusuri gripale, virus respirator sincițial sau adenovirusuri
- Studiu: terapia antivirală care elimină complet virusul hepatic B
- Bube rosii, nedureroase si umflatura pe penis
- Tratamente pt stafilococ.
- Stafilococ auriu in gat
- Antibiograma-tulpina testata stafilococ patogen izolata din exudat faringian!!
- E.coli in urina
- Probleme cu erectia
- Imi suspectam prietenul ca ma insala, la ceva timp dupa ce m-am sarutat cu el mi-a aparut o inflamat
- Stafilococ alb
- Cancer ORL si stafilocc auriu
- Exudat nazal