Aplicațiile pentru mobil pot încuraja activitatea fizică

©

Autor:

Aplicațiile pentru mobil pot încuraja activitatea fizică
Un studiu clinic complet digital, realizat de către cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Stanford, răspunde la una dintre cele mai comune întrebări ale oamenilor de știință. Este posibilă derularea unui studiu randomizat complet digital?
Conform rezultatelor finale ale studiului, răspunsul este unul pozitiv. De asemenea, cercetătorii și-au dorit să afle dacă este posibil ca oamenii să fie încurajați să devină mai activi din punct de vedere fizic, prin utilizarea unei aplicații pentru smartphone. În cazul ambelor întrebări, răspunsul este pozitiv.

Specialiștii au efectuat studiul clinic folosind o aplicație dezvoltată pe platforma ResearchKit Apple. Aplicația, denumită MyHeart Counts, a fost lansată în anul 2015, scopul său fiind acela de a ajuta la urmărirea activităților fizice și de a furniza informații referitoare la activitatea cardiacă. În cercetarea actuală, MyHeart Count a fost principalul instrument de urmărire a subiecților. Principalul câștig raportat în urma acestei cercetări nu este reprezentat de rezultate, ci de faptul că studiul este un șablon pentru toate studiile clinice randomizate digitale ce vor urma.

Un număr de 1.075 de persoane și-au oferit consimțământul și s-au înscris în cercetare, însă doar 493 au finalizat întreg procesul. La aproximativ jumătate dintre subiecți a fost observată o creștere modestă a activității fizice. Din punct de vedere procentual, activitatea fizică a fost crescută cu 10%. Deoarece intervențiile au fost unele ușoare, care nu își propuneau creșteri semnificative ale activității fizice, rezultatele sunt unele pozitive.

În prima săptămână a procesului participanții nu au primit instrucțiuni suplimentare din partea aplicației, astfel că și-au putut stabili singuri obiectivele. După prima săptămână, fiecare participant a fost repartizat în mod aleatoriu în unul dintre cele patru grupuri de intervenție (recomandarea de a face mai mulți pași, memento orare pentru ridicarea din pat, instrucțiuni de citire a orientărilor de sănătate oferite de Asociația Americană a Inimii sau ședințe de antrenament personalizat). În cazul celor care au raportat un stil de viață sedentar, aplicația le-a solicitat să facă mai mulți pași, în timp ce pentru persoanele active din punct de vedere fizică aplicația a venit cu recomandări pentru continuarea activității.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-10-2019 | creare: 18-10-2019 | Vizite: 525
Bibliografie
First entirely digital clinical trial encourages physical activity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191009225613.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aplicație pentru monitorizarea sănătății și depistarea fibrilației atriale
  • Activitate fizică susținută sau sporadică - același beneficiu în reducerea riscului de deces
  • Aplicația de mobil care identifică simptomele bolii Parkinson
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum