Pentru vârstnici, sportul împreună cu partenerul nu este la fel de eficient ca mișcarea de unul singur

©

Autor:

Pentru vârstnici, sportul împreună cu partenerul nu este la fel de eficient ca mișcarea de unul singur
Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore a relevat că adulții în vârstă care fac exerciții fizice împreună cu partenerii lor de viață tind să aibă un nivel de activitate fizică mai scăzut comparativ cu cei care fac sport singuri.
Cercetările au inclus un grup de 240 de persoane cu vârste cuprinse între 54 și 72 de ani, care erau căsătoriți și locuiau împreună cu soții lor. Aceștia au fost împărțiți în patru grupuri: două grupuri de câte 30 de cupluri care sfăceau mișcare împreună și două grupuri de câte 60 de persoane care făceau sport individual. Jumătate dintre acești participanți au primit feedback în timp real de la trackerele lor de fitness, în timp ce ceilalți nu au primit acest feedback.

O constatare a studiului este aceea că adulții mai în vârstă care făceau exerciții împreună cu soții lor au avut un număr mediu și median de pași mai mic comparativ cu cei care făcerau sport singuri. De asemenea, feedback-ul personalizat primit de la trackerele de fitness au stimulat o activitate fizică mai intensă.

Aceste constatări sugerează că, în contextul unei populații îmbătrânite, promovarea exercițiilor fizice individuale ar putea fi o strategie mai eficientă pentru menținerea sănătății și vitalității în rândul persoanelor în vârstă. Studiul subliniază importanța adaptării strategiilor de promovare a unui stil de viață activ la nevoile și particularitățile individuale, mai degrabă decât la abordări standardizate sau colective.

Echipa de cercetare plănuiește să extindă modelul studiului asupra adulților mai în vârstă din categorii socioeconomice mai scăzute, pentru a explora cum pot politicile să reducă decalajele în sănătate și inegalitățile tehnologice.

sursa: Science Daily
foto: NTU Singapore

Data actualizare: 22-01-2024 | creare: 22-01-2024 | Vizite: 325
Bibliografie
Older adults who exercise with their spouse may be less physically active than those who exercise individually, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/01/240117143803.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile aerobice și de rezistență, benefice pentru sănătatea creierului după 50 de ani
  • Vârsta mijlocie - perioada optimă pentru a îmbunătăți funcția cardiacă
  • Care este „doza optimă” de exercițiu fizic pentru ameliorarea sănătății cognitive la vârstnici?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum