Aplicația de mobil care identifică simptomele bolii Parkinson

©

Autor:

Aplicația de mobil care identifică simptomele bolii Parkinson
Pentru a stabili tratamentul unui pacient cu boala Parkinson, medicii trebuie să identifice severitatea simptomelor. O nouă aplicație pentru mobil ar putea favoriza acest aspect.
În mod obișnuit, simptomele bolii Parkinson, cum ar fi tremur și dificultăți de mers sunt evaluate în cadrul clinicii medicale- necesitând consultații periodice de câteva ori pe an. Nu numai că evaluarea depinde de medicul care o efectuează, dar este posibil ca simptomele să prezinte variații crescute în acele zile.

Se mai recomandă ca pacientul să realizeze un jurnal al simptomelor, dar rar pacienții îndeplinesc această sarcină sau dacă o realizează, nu evaluează de cele mai mult ori corect severitatea simptomelor.

Oamenii de știință de la Universitatea Johns Hopkins, Universitatea din Rochester și Universitatea din Astonia, Anglia au creat o aplicație care este concepută pentru a analiza simptomele eficient și cu precizie. Numită HopkinsPD, aplicația utilizează microfonul smartphone-ului, touchscreen-ul și accelerometrul pentru a evalua simptomele pacientului în timp ce acesta îndeplinește o serie de sarcini care implică detectarea vocii, atingerea cu degetul, analiza mersului, echilibrul și timpul de reacție.

Pacienții pot folosi aplicația pentru a se auto-testa când și unde doresc, obținând un scor de severitate al bolii Parkinson.

HopkinsPD este disponibilă pentru Android și pe site-ul Web al inițiativei Voice Parkinson. O versiune iOS, mPower, este disponibilă în App Store.

Rezultatele cercetării au fost publicate recent în jurnalul JAMA Neurology.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 08-03-2019 | creare: 10-04-2018 | Vizite: 1150
Bibliografie
Smartphone app objectively assesses Parkinson's symptoms, link: https://newatlas.com/parkinsons-severity-app/54110/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un test de sânge ar putea depista boala Parkinson cu o precizie de 95%
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Un dispozitiv electronic detectează moleculele asociate cu bolile Alzheimer și Parkinson
  •