Ridicarea greutăților îmbunătățește sănătatea sistemului nervos
Autor: Teodorescu Mihai

În cadrul studiilor clinice, cercetătorii au antrenat maimuțe pentru a trage un mâner cântărit, folosit pe post de ganteră, folosind un braț, greutatea ganterei fiind crescută treptat peste douăsprezece săptămâni. În fiecare zi, oamenii de știință au stimulat cortexul motor și cele două tracturi motorii, măsurând activitatea electrică rezultată în mușchii brațului.
Pe parcursul regimului de antrenament, răspunsul electric din stimularea cortexului și a tractul reticulospinal a crescut - un semn de semnalizare consolidat. După alte trei luni de antrenament de forță, stimularea tractul reticulospinal a provocat un răspuns mai mare în partea medulară conectată la brațul antrenat. Produsele din tractul reticulospinal devin mai puternice în timpul antrenamentului în greutate și ar putea fi forța motrice a creșterii puterii.
Creierul orchestrează mișcarea prin două rețele neuronale majore care coboară către măduva spinării: tractul corticospinal și tractul reticulospinal. Se crede că tractul corticospinal este calea dominantă, cu postura de control a tractul reticulospinal. Cu toate acestea, tractul corticospinal nu se schimbă în timpul antrenamentului de forță, astfel că o creștere a rezistenței poate fi obținută doar printr-o stimulare a căii subordonate.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Medicamentele pentru scăderea glicemiei pot îmbunătăți răspunsul la exerciții fizice al persoanelor cu hiperglicemie
- Cercetătorii explică de ce copiii sunt atât de plini de energie
- Care sunt cele mai indicate exerciții pentru adolescenții obezi?
- 25 minute de mers zilnic ar putea prelungi cu 7 ani viața
- Sportul si caderea parului
- Hernie si haltere
- Keratoconus/Sport-Sala de forta
- Modalități de antrenant