Apremilast, un medicament folosit în tratamentul psoriazisului, ar putea trata dependența de alcool

©

Autor:

Apremilast, un medicament folosit în tratamentul psoriazisului, ar putea trata dependența de alcool
Apremilast, comercializat sub marca Otezla, un medicament folosit în prezent în tratamentul psoriazisului și a artritei psoriazice, ar putea fi o modalitate eficientă de a trata tulburarea de consum de alcool, potrivit concluziilor unui studiu publicat în Journal of Clinical Investigation. În cadrul studiului, persoanele care au primit medicamentul și-au redus la jumătate consumul de alcool.
Studiul actual, condus de către cercetători de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon, în colaborare cu omologi de la Institutul de Cercetare Scripps, s-a desfășurat pe o perioadă de 11 zile și a implicat 51 de persoane cu dependență de alcool. După o perioadă de 12 săptămâni, cercetătorii au descoperit că persoanele din grupul care au fost tratați cu Apremilast în formula topică au avut o scădere semnificativă a consumului de alcool, în comparație cu cei din grupul de control, care au primit suplimente. De asemenea, nu au fost raportate efecte secundare semnificative în grupul celor tratați cu Apremilast.

Descoperirea actuală este una extrem de importantă, deoarece soluțiile folosite în prezent pentru tratarea dependenței de alcool au o serie de efecte secundare neplăcute și pot fi dificil de administrat pacienților. O cremă pentru piele ar putea fi o alternativă mai convenabilă și mai ușor de utilizat, concluzionează autorii.

Cercetătorii avertizează că este necesară efectuarea unor studii suplimentare pentru a confirma eficacitatea și siguranța utilizării cremei cu Apremilast pentru tratarea tulburării de consum de alcool. De asemenea, este important să se determine dacă acest tratament poate fi utilizat în combinație cu alte terapii sau medicamente, pentru a crește eficacitatea tratamentului.

sursa: News Medical

Data actualizare: 23-02-2023 | creare: 23-02-2023 | Vizite: 308
Bibliografie
Apremilast (skin medication) shows promise in treating alcohol use disorder, link: https://www.news-medical.net/news/20230221/Skin-medication-shows-promise-in-treating-alcohol-use-disorder.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ești dependent de alcool? Cum să-ți pui diagnosticul
  • Efectele expunerii la cantități scăzute de plumb și consumul de alcool
  • Genul are o influență directă asupra modului în care persoanele cu tulburare de consum de alcool fac față simptomelor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum