FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului

©

Autor:

FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
Autoritatea Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor (Food and Drug Administration - FDA) a aprobat tratamentul injectabil Siliq (brodalumab) pentru tratarea psoriazisului în plăci, moderat spre sever.

Tratamentul Siliq este destinat pacienților candidați eligibili pentru terapia sistemică (tratamentul cu substanțe ce intră în circuitul sangvin, ce continuă tratamentul oral sau injectabil) sau fototerapie (tratamentul cu lumină ultravioletă), în cazul cărora răspunsul organismului la tratament a eșuat sau nu a mai răspuns la alte terapii sistemice.

psoriazisul este o boală autoimună ce cauzează plăci scuamoase pe piele, și apare de cele mai multe ori la pacienții cu istoric familial de astfel de boli, de obicei afectând grupa de populație 15-35 ani. Cea mai comună formă de psoriazis este psoriazisul în plăci, în care pacienții dezvoltă scuame groase, argintii, iar pielea este roșie și inflamată.

Ingredientul activ din Siliq (brodalumab) se leagă de proteina ce cauzează inflamația, reducând răspunsul inflamator ce favorizează dezvoltarea psoriazisului.

Siguranța de utilizare și eficiența tratamentului au fost stabilite în cadrul a trei studii clinice randomizate pe un total de 4.373 adulți cu psoriazis în plăci moderat sau sever, candidați pentru terapia sistemică sau fototerapie.

Tratamentul este disponibil doar în cadrul programelor supravegheate, iar pacienților li se expun riscurile. Cele mai comune efecte adverse includ dureri articulare, migrene, oboseală, diaree, dureri orofaringeale, greață, dureri musculare (mialgii), reacții alergice la locul injectării, neutropenie sau infecții fungice. 

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 21-02-2017 | creare: 21-02-2017 | Vizite: 3485
Bibliografie
FDA approves new psoriasis drug, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/315893.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • Psoriazisul ar putea fi prevenit cu extractul de vanilie artificial
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum