Beneficiile antrenamentului de rezistență pentru anxietate și depresie

©

Autor:

Beneficiile antrenamentului de rezistență pentru anxietate și depresie
Un studiu nou realizat de cercetătorii de la Universitatea din Limerick, Irlanda și de la Universitatea Statului Iowa a demonstrat impactul antrenamentului de rezistență asupra tratării simptomelor de anxietate și depresie. Publicată în jurnalul Trends in Molecular Medicine, cercetarea evidențiază beneficiile antrenamentului de rezistență pentru îmbunătățirea stării de sănătate mintală și explorează mecanismele posibile care stau la baza acestor efecte.
Conform autorilor, există dovezi convingătoare că antrenamentul de rezistență ar putea reprezenta o terapie alternativă accesibilă pentru îmbunătățirea stărilor de anxietate și depresie, având în același timp beneficii asupra altor aspecte importante ale sănătății.

Dr. Herring a subliniat că, deși beneficiile exercițiilor de rezistență sunt bine stabilite, impactul acestora asupra tratării simptomelor de anxietate și depresie a fost relativ puțin studiat. De asemenea, mecanismele psihobiologice care ar putea explica modul în care antrenamentul de rezistență îmbunătățește aceste stări de sănătate mintală sunt încă insuficient înțelese.

Cercetările anterioare și cele în curs de desfășurare sugerează că antrenamentul de rezistență poate îmbunătăți simptomele de anxietate și depresie, deși studiile privind tulburările în sine sunt rare. Limitările, inclusiv dimensiunile reduse ale eșantioanelor, necesită studii definitive pentru confirmare, însă dovezi inițiale indică efecte benefice ale antrenamentului de rezistență, incluzând creșterea factorului de creștere similar insulinei 1 și adaptările cerebrovasculare și neuronale.

Dr. Herring a exprimat entuziasmul pentru perspectivele deschise de literatura actuală și promisiunea investigației mecanismelor necunoscute care stau la baza acestor beneficii. Profesorul Meyer a adăugat că cercetarea actuală oferă o bază pentru testarea antrenamentului de rezistență ca abordare terapeutică principală pentru anxietate și depresie și pentru evaluarea beneficiilor potențiale ale acestui tip de exercițiu în populațiile clinice, identificând totodată persoanele care ar beneficia cel mai mult de antrenamentul de rezistență.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-02-2024 | creare: 12-02-2024 | Vizite: 157
Bibliografie
Benefits of resistance exercise training in treatment of anxiety and depression, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/02/240208122015.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antrenament pentru forță versus anduranță versus creșterea masei musculare
  • Antrenamentul de rezistență, aproape obligatoriu pentru o îmbătrânire sănătoasă
  • Sportul este cel mai bun tratament pentru depresie în bolile coronariene
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum