Renunțarea la sport poate accentua sau declanșa simptomele depresive

©

Autor:

Renunțarea la sport poate accentua sau declanșa simptomele depresive
Renunțarea la sport poate accentua sau declanșa simptomele depresive, conform unei cercetări recente din cadrul Universității din Adelaide.
Cercetătorii au revizuit rezultatele unor cercetări anterioare axate pe efectele renunțării la sport la adulții cu un stil de viață activ până la acel moment.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of Affective Disorders.

Activitatea fizică este importantă nu doar pentru menținerea sănătății fizice, dar și pe a celei mentale. Se recomandă ca un adult sănătos să efectueze cel puțin 150 minute de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămână pentru menținerea sănătății generale, sau 75 minute de activitate fizică intensă.

Studii anterioare sugerează că activitatea fizică regulată poate reduce sau ameliora depresia.

Cercetarea curentă a analizat date privind efectele renunțării la sport asupra sănătății mentale, mai exact a simptomelor depresive, pe grupuri de adulți cu un stil de viață activ anterior. În unele cazuri renunțarea la sport a indus o creștere semnificativă a simptomelor depresive după doar 3 zile. Cauzele pot fi date de faptul că lipsa sportului duce la privarea organismului de o serie de markeri biologici ce implică ulterior declanșarea simptomelor depresive.

Sunt necesare cercetări mai ample în acest sens, dar rezultatele obținute până în prezent par să fie promițătoare.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 22-03-2018 | creare: 22-03-2018 | Vizite: 978
Bibliografie
Stopping exercise can increase symptoms of depression, link: https://medicalxpress.com/news/2018-03-symptoms-depression.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum reduci riscul de deces din cauze cardiovasculare și cancer? Fii mai activ în weekend!
  • Primul pas pentru a fi mai activ? Ridică-te acum de pe scaun!
  • Sedentarismul la adolescenți duce la slăbirea oaselor (studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum