Carbohidrații și polifenolii din prunele uscate ar putea ajuta la inversarea osteoporozei

Carbohidrații și polifenolii din prunele uscate ar putea ajuta la inversarea osteoporozei

©

Autor:

Carbohidrații și polifenolii din prunele uscate ar putea ajuta la inversarea osteoporozei

Un studiu recent publicat în revista Nutrients demonstrează faptul că prunele sunt eficiente atât ca probiotice, cât È™i în restabilirea sănătății oaselor.


Conform oamenilor de știință, unele structuri din prunele uscate au modificat compoziția și activitatea microbiomului intestinal și au avut efecte pozitive asupra sistemului osos, cu beneficii semnificative asupra sănătății indivizilor.

 

Cercetătorii au izolat polifenolii, precum È™i carbohidraÈ›ii din prune È™i i-au administrat la animalelor de laborator, femele cu deficit de estrogen È™i cu pierderi de È›esut osos substanÈ›iale, împărÈ›ite în două grupuri. Au fost comparate cu alte trei grupuri care au urmat diete modificate, fie cu prune întregi neselectate, cu extract brut din ambele componente, ori care nu au consumat deloc prune.

 

În urma administrării polifenolilor È™i a carbohidraÈ›ilor, a fost observată creÈ™terea semnificativă a acizilor graÈ™i cu lanÈ› scurt în intestin, cu modificări favorabile ale microbiomului. A fost observată în special creÈ™terea acizilor N-butiric È™i a lanÈ›urilor scurte asociate steroidului propionat, aceÈ™tia fiind eficienÈ›i în prevenirea pierderii masei osoase, prin suprimarea biomarkerilor asociaÈ›i degradării osoase.

 

Componentele prunelor uscate contribuie la îmbunătățirea absorbÈ›iei intestinale a mineralelor, la stimularea sistemului imunitar È™i la menÈ›inerea integrității barierei intestinale, influenÈ›ând astfel mai mulÈ›i hormoni, metaboliÈ›i È™i celule ale sistemului imunitar. Oamenii de È™tiință recomandă consumul de prune întregi pentru a beneficia pe termen scurt de efectul carbohidraÈ›ilor, iar pe termen lung de cel generat de polifenoli.

 

Studii suplimentare sunt necesare pentru a investiga relaÈ›ia dintre consumul de prune È™i inflamaÈ›ie la femeile aflate în postmenopauză, osteoporoză È™i supresia cancerului de colon, consumul de prune influenÈ›ând sănătatea oaselor, dar È™i a intestinului.

sursa: News Medical


Data actualizare: 01-08-2022 | creare: 01-08-2022 | Vizite: 427
Bibliografie
Carbohydrates and polyphenols in prunes act as prebiotics to help reverse bone loss in mice, link: https://www.news-medical.net/news/20220713/Carbohydrates-and-polyphenols-in-prunes-act-as-prebiotics-to-help-reverse-bone-loss-in-mice.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul zilnic de prune uscate este benefic pentru sănătatea cardiovasculară
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum