Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?

©

Autor:

Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
Un nou studiu de la Universitatea Curtin din Australia, publicat în Journal of Orthopaedic and Sport Physical Therapy, sugerează că nu există dovezi care să arate că ridicarea unei greutăți cu spatele în poziție rotunjită, flectată, crește riscul de durere lombară.
Studiul a analizat 12 articole care au implicat un număr 697 participanți, pentru a urmări dacă, în comparație cu cei care ridică greutăți având spatele drept, cei în poziție rotunjită au un risc mai mare de apariție a durerii lombare.

Articolele conțineau date despre participanți care ridicau obiecte de diverse greutăți, pornind de la obiecte ușoare de tipul unui creion până la lucruri de 20 de kilograme. Rezultatele au arătat că nu există dovezi care să indice că ridicatul greutăților cu spatele în poziție rotunjită crește riscul de durere lombară.

Apariția durerii de spate poate fi prevenită prin construirea treptată a unei toleranțe la ridicat greutăți. De asemenea, obezitatea, sănătatea fizică și mentală, ridicatul repetitiv când o persoană este obosită, pot fi mult mai importante când este vorba de ridicat, în comparație cu poziția spatelui.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a observa cum reușesc persoanele ce ridică greutăți constant să evite apariția durerilor lombare prin ajustarea spatelui.

sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 03-12-2019 | creare: 03-12-2019 | Vizite: 1976
Bibliografie
Study prompts re-think of lifting with a straight back, link: https://medicalxpress.com/news/2019-12-prompts-re-think-straight.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum