Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ

©

Autor:

Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ

Un studiu poate ajuta la explicarea motivului pentru care încercările anterioare de a dezvolta un vaccin împotriva stafilococului au eșuat, în timp ce sugerează și o nouă abordare pentru a crește eficacitatea acestuia. Cercetările prezente se concentrează pe activarea unui set neexploatat de celule imune, care să ajute la prevenirea stafilococului în uter sau în primele zile după naștere.
Cercetarea a descoperit că celulele T joacă un rol esențial în protejarea împotriva bacteriilor stafilococice. Majoritatea vaccinurilor se bazează exclusiv pe stimularea celuilalt tip principal de celule imune, celulele B, care produc anticorpi pentru atacarea microorganismelor care cauzează boli, cum ar fi bacteriile.

 

În cadrul studiului a fost studiată o singură toxină - numită alfa-toxină - făcută de stafiloc. Cercetătorii au descoperit că celulele imune nu protejau șoarecii care aveau infecții minore cu stafilococ. Cu toate acestea, șoarecii care au fost expuși la infecții cu stafilococ cu risc ridicat au dezvoltat protecție.


„La nivel global, infecțiile cu stafilococ au devenit o amenințare omniprezentă pentru sănătate din cauza creșterii rezistenței la antibiotice”, a declarat autorul studiului Juliane Bubeck Wardenburg.

Foarte contagios, stafilococul supraviețuiește și prosperă pe pielea umană și poate fi răspândit prin contact piele-piele sau expunere la suprafețe contaminate. Acesta poate provoca plăgi roșii și pline de puroi.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 10-01-2020 | creare: 10-01-2020 | Vizite: 702
Bibliografie
Why isn't there a vaccine for staph? Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191224193421.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Escherichia coli și Staphylococcus aureus, distruse în lumină de intensitate scăzută
  • De ce vaccinurile antistafilococice nu funcționează la oameni?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum