Cercetările examinează relația dintre grăsimea corporală și activitatea fizică la fete și băieți

©

Autor:

Cercetările examinează relația dintre grăsimea corporală și activitatea fizică la fete și băieți
Un nou studiu realizat de către Departamentul de Psihologie din Norvegia își focusează atenția asupra unei posibile relații dintre grăsimea corporală și activitatea fizică, atât la fete, cât și la băieți.
Se pare că există date controversate privind efectul activității fizice asupra fetelor, acestea nereușind să piardă în greutate datorită sportului. Pe de altă parte, pentru băieți există beneficii considerabile dacă aleg să fie activi din punct de vedere fizic.

Examinând la fiecare doi ani copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, cercetătorii au remarcat faptul că activitatea fizică nu se corelează cu cantitatea de grăsime corporală atunci când ne referim la fete. Astfel, la această vârstă sportul nu pare să fie de ajutor privind depozitele de grăsime.

Din analiza datelor s-a observat faptul că la băieți lucrurile sunt puțin diferite. Dacă aceștia sunt mai activi din punct de vedere fizic la vârsta de 12 ani, acest lucru va conduce către scăderea grăsimii corporale atunci când împlinesc vârsta de 14 ani.

Motivele posibile pentru aceste diferențele între fete și băieți nu au fost exact determinate în acest studiu. Se pare însă că există anumite diferențe, astfel nemulțumirea față de aspectul fizic poate să conducă la mai puțin sport pentru băieți, dar nu și pentru fete, care sunt mult mai orientate spre competiție și își doresc să arate cât mai bine din punct de vedere fizic.

În acest studiu a reieșit faptul că fetele sunt mult mai atente la corpul lor și la aspectul fizic, ele fiind mult mai motivate decât băieții să se mențină la o anumită greutate atunci când proporția de grăsime corporală crește.

Datele privind legătura dintre grăsimea corporală și sedentarismul la băieți arată că cei care s-au confruntat cu o creștere a proporției de grăsime corporală, au asociat doi ani mat târziu o creștere a sedentarismului.

Acest lucru nu este valabil și pentru fete, susțin cercetătorii, deoarece procentul de grăsime corporală nu a influențat în vreun fel nivelul de inactivitate. Fetele au rămas constante în activitatea fizică indiferent de grăsimea corporală.

sursa: News Medical
foto: Shutterstock, NTB

Data actualizare: 09-08-2022 | creare: 09-08-2022 | Vizite: 210
Bibliografie
Cercetările examinează relația dintre grăsimea corporală și activitatea fizică la fete și băieți, link: https://www.news-medical.net/news/20220805/Research-examines-the-relationship-between-body-fat-and-physical-activity-in-girls-and-boys.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile fizice pot îmbunătății vocabularul copiilor
  • Sportul îmbunătățește concentrarea și calitatea vieții
  • Participarea tinerilor la sporturi de echipă poate fi benefică pentru sănătatea lor mintală
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum