Motivele pentru care sportul este distractiv pentru tineri

©

Autor:

Motivele pentru care sportul este distractiv pentru tineri
Un nou studiu analizează motivele pentru care sportul este distractiv pentru copii, iar unele dintre aceste descoperiri indică că, în cazul fetelor sunt importante aspectele sociale, precum prietenii, în timp ce pentru băieți factorul distractiv are legătură cu competiția.
Aceste constatări pot fi folosite de organizațiile sportive pentru a face programele sportive mai distractive și pentru a menține interesul copiilor.

O limitare a acestui studiu este că participanții au fost jucători de fotbal. Echipa de cercetare le-a cerut jucătorilor să noteze importanța tuturor factorilor determinanți și să răspundă la un chestionar, ținând cont de sportul pe care îl practică. Deși majoritatea jucătorilor au participat și la alte sporturi, cercetătorii afirmă că sunt necesare mai multe dovezi pentru a stabili dacă aceste descoperiri se aplică și în cazul altor sporturi de echipă.

Sporturile organizate în echipă sunt o modalitate de a menține copiii implicați în activități fizice - un obicei care îi poate ajuta să mențină un stil de viață sănătos, să îi mențină în formă și să îi ajute să aibă o greutate corporală sănătoasă.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-11-2019 | creare: 25-11-2019 | Vizite: 808
Bibliografie
New study dispels myths about what makes youth sports fun for kids. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191114100903.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul activităților sportive din adolescență asupra sănătății osoase la vârstnici
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum