Exercițiile fizice pot îmbunătății vocabularul copiilor

©

Autor:

Exercițiile fizice pot îmbunătății vocabularul copiilor
Un nou studiu sugerează că exercițiile fizice aerobice, cu precădere înotul, pot îmbunătății vocabularul copiilor. Studiul, condus de cercetătorii de la Universitatea din Delaware, oferă detalii convingătoare cu privire la efectul exercițiului asupra învățării la copii.
În cadrul studiilor clinice, copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani au fost învățați cuvinte noi, înainte de a realiza o anumită sarcină. În timp ce unii copii au înotat înainte de teste, alții au participat la exerciții CrossFit sau au completat foi de colorat. Copiii care au înotat au fost cu 13% mai exacți în testele de urmărire a cuvintelor de vocabular. Cercetătorul principal, Maddy Pruitt, a declarat că rezultate au sens pentru ea, explicând că exercițiul este cunoscut pentru creșterea nivelului de factor neurotrofic derivat din creier, o proteină care încurajează creșterea și diferențierea noilor neuroni și sinapse.

De ce înotul a făcut diferența, în timp ce exercițiile CrossFit nu? Cercetătorii atribuie diferențele observate între grupuri cantității de energie pe care fiecare exercițiu o cere creierului. Înotul este o activitate pe care copiii o pot realiza fără prea multe gânduri sau instrucțiuni. A fost mai automat, în timp ce exercițiile CrossFit erau noi pentru ei. Copiii aveau nevoie să învețe mișcările, ceea ce necesita energie mentală.

„Am fost atât de încântați de acest studiu, deoarece se aplică clinicienilor, îngrijitorilor și educatorilor care îl pot pune în practică”, a spus consilierul și coautorul lui Pruitt, Giovanna Morini, profesor asistent în cadrul Departamentului de Științe și Tulburări ale Comunicării. „Sunt lucruri simple, nimic ieșit din comun. Dar ar putea ajuta cu adevărat la creșterea rezultatelor.” Pruitt a efectuat cercetarea ca parte a proiectului Capstone Master, iar în prezent concluziile studiului sunt puse în practică la o școală elementară din Carolina de Sud, acolo unde Pruitt lucrează ca logoped.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-07-2021 | creare: 30-07-2021 | Vizite: 371
Bibliografie
Exercise may boost kids’ vocabulary growth, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210728105611.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetările examinează relația dintre grăsimea corporală și activitatea fizică la fete și băieți
  • Activitatea fizică regulată poate avea un efect important asupra sănătății mintale a tinerilor
  • Copiii implicați în activități sportive beneficiază de o mai bună sănătate mintală
  •