Cercetătorii au descoperit o nouă sursă de emisii de carbon din Arctica

©

Autor:

Cercetătorii au descoperit o nouă sursă de emisii de carbon din Arctica

Un studiu finanțat de NASA sugerează că emisiile de carbon din zona arctică ar putea adăuga mai mult carbon în atmosferă, în fiecare an.
Studiul, publicat în Nature Climate Change, avertizează că nivelul de dioxid de carbon ar putea crește cu 41% în următorul secol, dacă emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de om continuă în ritmul actual. Carbonul emis din permafrostul dezghețat nu a fost inclus în majoritatea modelelor utilizate pentru a prezice climatele viitoare.

Permafrostul este solul înghețat bogat în carbon care acoperă 24% din suprafața terestră a emisferei nordice, care cuprinde întinderi vaste de teritoriu din Alaska, Canada, Siberia și Groenlanda. Temperaturile globale care se încălzesc, duc la dezghețarea permafrostului și, inclusiv la eliberarea de gaze cu efect de seră în atmosferă.

 

Cercetătorii au compilat informații privind emisiile de dioxid de carbon și au evaluat pierderile de carbon curente și viitoare, pe timpul iernii, pentru regiunile nordice ale permafrostului.


„Aceste constatări indică că pierderea de dioxid de carbon va crește pe măsură ce climatul continuă să se încălzească”, a declarat Sue Natali, autorul studiului.

Cercetătorii susțin că reducerea consumului de combustibili fosili în următorul secol, va crește cu 17% emisiile de dioxid de carbon, comparativ cu emisiile actuale care prezintă o creștere de 41%.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 12-11-2019 | creare: 12-11-2019 | Vizite: 359
Bibliografie
Arctic shifts to a carbon source due to winter soil emissions. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191108132421.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: