Cele mai populare diete: cercetătorii au stabilit amprenta de carbon și calitatea alimentației fiecăreia

©

Autor:

Cele mai populare diete: cercetătorii au stabilit amprenta de carbon și calitatea alimentației fiecăreia
Există interes tot mai mare pentru alimentele cu o amprentă de carbon mai scăzută, din cauza schimbărilor climatice. Sistemul alimentar contribuie semnificativ la problemele de mediu, iar schimbarea lui în viitor ar putea avea un impact pozitiv atât asupra sănătății populației, cât și asupra durabilității mediului. Un articol științific evidențiază importanța alegerilor dietetice în acest context și nevoia de informații cu privire la amprenta de carbon a dietelor americane populare și relația acestora cu calitatea dietei.
Un studiu recent publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică analizează impactul asupra mediului și calitatea dietei a șase diete populare - vegană, vegetariană, pescatariană, paleo, keto și omnivoră. Datele pentru studiu au provenit din sondajul NHANES care a analizat datele individuale de reamintire a dietei de 24 de ore într-un sondaj reprezentativ la nivel național care măsoară starea de sănătate și starea nutrițională a populației din SUA.

Studiul a constatat că dietele vegane și vegetariene au avut cel mai mic impact asupra mediului, în timp ce dietele pescatariene au arătat o amprentă de carbon mai mică decât dietele omnivore, keto și paleo. Dietele keto și paleo, care au devenit populare în ultima vreme, au o calitate scăzută a dietei și o amprentă de carbon mai mare decât celelalte diete. Studiul a mai descoperit că dietele pe bază de pește au fost cele mai sănătoase.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a identifica factorii dietetici care ar trebui abordați urgent pentru a atenua practicile care favorizează schimbările climatice în domeniile producției și consumului de alimente. Studiul subliniază importanța dietelor pe bază de plante și a înlocuirii consumului de carne cu cel de alimente vegetale, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, care pot avea un impact atât asupra sănătății populației, cât și asupra durabilității mediului.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-03-2023 | creare: 04-03-2023 | Vizite: 418
Bibliografie
Study estimates the carbon footprint and diet quality of popular U.S. diets, link: https://www.news-medical.net/news/20230302/Study-estimates-the-carbon-footprint-and-diet-quality-of-popular-US-diets.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îmbunătățirea dietei duce și la o mai bună condiție fizică
  • Modificări simple în dietă pot reduce emisiile de carbon și vă pot îmbunătăți sănătatea
  • Dieta ca armă împotriva bolilor - mecanisme moleculare și potențial terapeutic
  •