Ciclismul practicat în interior poate fi cu adevărat periculos? Iată ce spun experții!

©

Autor:

Ciclismul practicat în interior poate fi cu adevărat periculos? Iată ce spun experții!
În cadrul unui studiu realizat recent și publicat în The American Journal of Medicine, a fost examinat cazul a trei persoane afectate de rabdomioliză (două femei și un bărbat), după ce au participat la cursul de fitness.

Rabdomioliza apare în urma efortului intens, atunci când o serie de exerciții afectează mușchii și eliberează proteine și enzime în sistemul circulator, cauzând leziuni renale și posibil insuficiență renală. În situații rare, poate duce chiar și la deces.

Deși la prima vedere efectele pot fi îngrijorătoare, trebuie să privim în perspectivă implicațiile rabdomiolizei. În primul rând, ciclismul practicat în interior poate fi un antrenament extrem de intens. Este cunoscut faptul că activitatea fizică intensă poate crește riscul de rabdomioliză. Autorul studiului, Maureen Brogan a explicat că: „În cazul bicicletelor staționare nu există acea rulare liberă ca la o bicicletă obișnuită.” Mai mult decât atât, acesta a mai precizat că cele mai multe cazuri de rabdomioliză sunt întâlnite la începători, care depun un efort prea mare la primele cursuri de fitness. De aceea, ciclismul practicat de către cei experimentați nu presupune riscuri, precizează specialiștii.

Cu toate acestea, cercetătorii au precizat faptul că rabdomioliza nu este o afecțiune comună. Conform studiului realizat de Brogan, până în prezent literatura de specialitate precizează existența a 46 de cazuri, majoritatea fiind cauzate de lipsa condiției fizice. Astfel, există posibilitatea ca temerile să fie nefondate.

Conform lui Pete McCall, fiziolog în exerciții și purtător de cuvânt pentru American Council on Exercise ar trebui să practicăm ședințele de fitness în mod inteligent. Deși exercițiile realizate în grup pot fi o idee execelentă, nu înseamnă că trebuie să ne depășim limitele doar pentru că antrenorul spune asta, în special când încercăm ceva nou.

Sfatul antrenorului în caz că vă aflați pentru prima dată la un curs de ciclism în interior este să îl anunțați și de preferat, să participați la un curs adresat începătorilor. De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați băut îndeajuns de multă apă înainte, în timpului antrenamentului și după terminarea acestuia. Este recomandat să utilizați o poziție confortabilă și să vă retrageți în propriul spațiu, pentru a nu fi încurajați să pedalați excesiv de persoanele de lângă voi.

Sursa: Greatist

Data actualizare: 04-10-2017 | creare: 04-10-2017 | Vizite: 1349
Bibliografie
Is Indoor Cycling Really Dangerous? Here's What the Experts Say, link: https://greatist.com/fitness/rhabdomyolysis-can-spin-classes-cause-it
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biciclismul poate influența performanțele sexuale masculine? Ce spun studiile
  • Excesele în timpul antrenamentelor ale cicliștilor rutieri pot afecta negativ starea lor de spirit și pot favoriza accidentările
  • Poziționarea în fața grupului de bicicliști nu înseamnă întotdeauna expunerea maximă la poluanții nocivi emiși de vehiculele din trafic
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum