Complexul de antioxidanţi Ge 132 în prevenţia şi tratamentul bolilor 'silent killer'

©

Autor:

Complexul de antioxidanţi Ge 132 în prevenţia şi tratamentul bolilor 'silent killer'
Advertorial oferit de INTERNATIONAL HEALTH IH SRL
De multe ori poate părea că ducem o viaţă normală lipsită de probleme de sănătate şi că nimic nu ne periclitează existenţa. Dar există situaţii în care, în urma unui set de analize, viaţa normală de odinioară se transformă într-o luptă pentru supravieţuire. Cauza? Bolile “silent killer” (ucigaşi din umbră).
Până în stadii tardive, bolile “silent killer”, sunt lipsite de simptome specifice, iar atunci când apar, bolile sunt foarte dificil, sau chiar imposibil de tratat, putând cauza moartea, daca nu sunt tratate in timp util.
Dintre toate, bolile cardiovasculare, hipertensiunea şi diabetul sunt cele mai periculoase boli “silent killer”. Bolile de inimă ocupă locul întâi în clasamentul afecţiunilor asimptomatice, având cele mai multe “victime”, şi fiind urmate de diabet.
În lume există 246 de milioane de persoane cu diabet şi se estimează că, în fiecare an, peste 3 milioane de persoane mor din această cauză.
Pentru prevenirea apariţiei acestor boli, sau pentru diagnosticarea precoce a lor, este esenţială efectuarea anuală a unui set complet de analize pentru evaluarea stării de sănătate. De asemenea, consumul de antioxidanţi, în paralel cu o alimentaţie sănătoasă, poate preveni apariţia acestor boli, iar când acestea sunt prezente, ajută în măsură foarte mare la diminuarea efectelor acestora, şi chiar la regresia bolii, mai ales dacă se iau în paralel cu medicaţia alopată. Studii clinice au demonstrat că dacă se consumă antioxidanţi în paralel cu tratamentul medicamentos, eficienţa acestuia creşte de la 1,5 până la 8 ori (150%-800%), bineînţeles în funcţie de factori cum sunt stadiul bolii, vârsta, tipul bolii, etc.  

Bolile cardiovasculare

Afecţiunile inimii sunt principalele boli “silent killer” din lume. Acestea cauzează mai multe decese decât cancerul, fiind responsabile de 17 milioane de decese în fiecare an. În zece ani, numărul deceselor la nivel mondial va atinge cifra de 25 de milioane. Conform rezultatelor unor studii clinice, 50% din totalul deceselor din Europa sunt provocate de bolile cardiovasculare.
Factori de risc precum hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, obezitatea şi diabetul pot agrava boala de inimă de care suferă pacientul. Este important să vă verificaţi regulat starea de sănătate. Bolile inimii, chiar şi infarctul nu apar în mod spontan, ci în urma unor procese care, în timp, au agravat afecţiunea pacientului.
România se află în primele patru locuri în lume în ceea ce priveşte mortalitatea determinată de boli cardiovasculare.
Bolile cardiovasculare sunt un grup de afecţiuni ale inimii şi vaselor de sânge, care includ:
  • boli coronariene – afecţiuni care diminuează capacitatea arterelor coronare de a alimenta muşchii inimii;
  • boli cerebrovasculare – afecţiuni ale vaselor de sânge care vascularizează creierul;
  • boala arterială periferică – arterele care transportă sângele către extremităţi (de obicei către picioare) se îngustează sau astupă, afectând astfel circulaţia normală a sângelui;
  • boli reumatice de inimă – afectarea muşchiului cardiac şi a valvelor inimii, provocată de infecţia cu un streptococ;
  • boli cardiace congenitale – malformaţii ale inimii prezente de la naştere sau din viaţa intrauterină;
  • tromboza venoasă şi embolia pulmonară – cheaguri de sânge formate la nivelul venelor profunde ale membrelor inferioare, care se pot disloca şi migra către inimă sau plămâni.

Din păcate, majoritatea pacienţilor au dificultăţi în respectarea recomandărilor şi în asumarea unui stil de viaţă sănătos: alimentaţie corectă, menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale, renunţarea la fumat, efectuarea de exerciţii fizice în mod regulat. Spre exemplu, fumătorii au risc dublu de a face infarct miocardic, obezitatea este cauza majoră a diabetului zaharat de tip 2, sedentarismul dublează riscul afecţiunilor coronariene.

Hipertensiunea arterială

Până la apariţia primelor complicaţii, creşterea tensiunii arteriale este lipsită de simptome sau poate produce, cel mult, cefalee, oboseală, ameţeală, ţiuit în urechi. Complicaţiile survenite în urma creşterii tensiunii arteriale constau în accident vascular cerebral şi infarct miocardic.

Ateroscleroza

Colesterolul crescut este unul dintre “factorii silenţioşi” care favorizează apariţia aterosclerozei, o boală deosebit de complexă la nivelul arterelor, ce constituie baza principalelor două cauze de mortalitate pe plan mondial. Ateroscleroza constă în îngroşarea pereţilor arterelor prin depunerea de grăsimi, calciu şi resturi celulare. În timp, din cauza acestor depuneri, artera se îngustează, reducând fluxul de sânge către organe şi cauzând astfel diferite consecinţe, în funcţie de zona care nu primeşte sânge corespunzător: angina pectorală, dificultăţi în respiraţie din cauza inimii, dureri la nivelul picioarelor în timpul mersului, paralizii şi unele simptome neurologice la nivelul creierului, disfuncţii ale rinichilor.

Diabetul zaharat

Până în 2025, International Diabetes Federation prognozează existenţa a 380 de milioane de diabetici. În lipsa tratamentului sau a controlului, persoanele cu diabet zaharat pot suferi complicaţii precum afecţiuni ale inimii sau ale rinichiului, înrăutăţind starea de sănătate şi ridicând noi obstacole în calea tratamentului.

Osteoporoza

Din cauza lipsei simptomelor, s-ar putea ca diagnosticul de osteoporoză să te surprindă, în special dacă n-ai suferit niciodată vreo fractură, însă, cu timpul, pe măsură ce oasele devin mai fragile, pot apărea şi simptomele:
fracturi ale încheieturilor, şoldurilor sau vertebrelor;
dureri de spate sau în alte zone cu oase fracturate;
creşterea curburii coloanei vertebrale;
abdomenul pare că creşte în volum, din cauza curburii spinale;
pierdere în înălţime;
dificultate de mişcare în situaţii obişnuite (de exemplu atunci când încerci să te ridici de pe scaun);
dificultăţi de mers sau în timpul activităţilor cotidiene.

Hepatita cronică, hepatitele virale

Hepatita este o boală care nu doare, fapt care poate induce pacientul în eroare. O persoană infectată nu are, de cele mai multe ori, nici un fel de simptom sau semne relevante care să anunţe boala de care suferă. Din acest motiv, în România există foarte multe persoane care suferă de hepatită cu virusurile B şi C, dar care nu sunt diagnosticate. “Pentru a evita infecţiile cu virusurile hepatitei B şi C, oamenii trebuie să evite pe cât posibil contactul cu orice fel de instrumente ascuţite, care se folosesc în locuri publice, cabinete medicale, saloane cosmetice, etc. în ceea ce priveşte hepatita cu virus B, din fericire, există un vaccin pe care îl poate face orice persoană. Hepatita cu virus C, în schimb, nu beneficiază de vaccin.

Insuficienţa renală

Până în momentul în care rinichiul începe să cedeze, insuficienţa renală nu prezintă nici un fel de simptom. O serie de simptome nespecifice pot fi asociate, în schimb, acestei afecţiuni, atunci când încă se află într-un stadiu precoce: oboseala, lipsa de somn, prurit.

Anevrismele

Anevrismele pot fi aortice sau abdominale. De regulă, anevrismele sunt asimptomatice şi pot trece uşor neobservate. Acestea se pot rupe cauzând un accident vascular cerebral sau o hemoragie gravă în zona abdominală, care cauzează decesul.

Complexul de antioxidanţi Ge 132

Toate aceste boli pot fi prevenite printr-o alimentaţie sănătoasă, dar mai ales prin consumul de antioxidanţi, şi mai ales, de complexe da antioxidanţi cum este şi Ge 132, care are la bază o formulă japoneză şi este produs într-o fabrică de prim rang din Germania.
Complexul Ge 132 are la bază extracte naturale obţinute din 6 dintre cele mai puternice surse de antioxidanţi cunoscute la ora actuală. Acestea sunt: extractul de ciupercă reishi (ganoderma lucidum), extractul de lăptişor de matcă, extractul de seminţe de struguri roşii (resveratrol), extractul de ceai verde, dublul extract de ficat şi cartilaj de rechin şi extractul de muguri de măceşe.

Extractul de ciupercă reishi Ganoderma lucidum

În baza a numeroase cercetări s-a stabilit că ciuperca reishi este bogată în substanţe antivirotice şi antibacteriologice, asemănător altor antibiotice naturale. Acidul ganodermic, izolat din această ciupercă are calităţi antialergice şi imunostimulative dovedite. Oamenii de ştiinţă au demonstrat, printre altele, că unele polizaharide izolate în ciuperca reishi pot fi de real ajutor ca agent terapeutic în tratarea unor tumori. În cursul cercetărilor experimentale s-a demonstrat de asemenea o acţiune cardiotonică, antidiabetică, antihipertensivă, şi un efect pozitiv în reducerea colesterolului.
Ganoderma lucidum ajută la o funcţionare mai bună şi la tratarea bolilor a 5 organe cheie din organismul uman - inima, plămânii, ficatul, pancreasul şi rinichii.
Fără oxigen celulele şi ţesuturile noastre încep să moară în decurs de câteva minute. Multe boli se pot considera un dezechilibru dintre electroni şi protoni, iar în complexul GE 132 există un compus care poate să ajungă în astfel de locuri şi să restabilească  un echilibru biologic sănătos între celule. Ajută la reducerea pericolului de producere a bolilor coronariene şi infarctului. Participă la protecţia împotriva diferitelor forme de cancer. Ajută la întreţinerea elasticităţii juvenile a ţesuturilor. Reduce bufeurile şi neplăcerile menopauzei. Măreşte numărul de spermatozoizi şi potenţa la bărbaţi.
Efectul cel mai serios şi cel mai necesar organismului produs de extractul de Ganoderma lucidum din ciuperca reishi, este alimentarea puternică cu oxigen, şi neutralizarea radicalilor liberi.
Acest extract are o structură tridimensională, fiind constituit din 3 atomi de oxigen, care sunt legaţi de atomi de germaniu organic cu structura cristalină. Este foarte solubil în apă şi foarte stabil.
Având posibilitatea de a elibera electroni de oxigen devine un antioxidant foarte puternic. Electronii de oxigen astfel eliberaţi se leagă de atomii de hidrogen nepereche din RL, îi elimină din organism sub formă de apă.
Sistemul imunitar este foarte complex. Acest extract este înainte de toate un imunomodulator al acestui sistem. Cercetătorii japonezi au demonstrat acţiunea principală de distrugere a tumorilor prin legătura sistemică cu interferonul, macrofagele, reinstaurarea funcţiei de bază a limfocitelor T şi B, activarea celulelor NK naturale, care sunt soldaţii sistemului imunitar, precum şi alte numeroase celule care formează anticorpii.

Extractul de lăptişor de matcă

Oamenii de ştiinţă consideră lăptişorul de matcă un apogeu al biosintezei naturale,  întrucât conţine toate elementele necesare pentru creşterea, dezvoltarea şi funcţionarea normală a organismului uman. Acesta conţine albumine, grăsimi, carbohidraţi, un complex ideal de minerale şi vitamine, enzime, coenzime, acizi nucleici.  Structura îl recomandă ca necesar în medicina umană, mai ales în pediatrie şi geriatrie. În numeroase studii clinice s-a dovedit că lăptişorul de matcă regenerează celulele. Prin experimente in vitro şi in vivo s-a dovedit fără dubii că acesta regenerează celulele pancreasului. Răspunderea o poartă peptida cu acţiune hormonală, care s-a izolat din lăptişorul de matcă. Experienţele utilizatorilor vorbesc despre acţiunea pozitivă a lăptişorului de matcă în vindecarea celulelor nervoase. Acest lucru a fost confirmat de studiile publicate. Oamenii de ştiinţă sunt de acord că lăptişorul de matcă încetineşte îmbătrânirea întrucât conţine vitamina B5 mai mult decât orice alt substanţă de origine vegetariană sau animală. Trebuie, de asemenea, spus că acesta măreşte nivelul de albumine şi globuline, tratând cu succes anemiile.

Extractul de seminţe de struguri roşii

Strugurii roşii au în coajă şi în seminţe un antioxidant puternic denumit resveratrol, de 20-50 de ori mai puternic decât vitaminele C, E, şi betacarotenul, care reduce riscul de boli cardiovasculare scăzând tensiunea arterială şi colesterolul. Strugurii roşii acţionează ca un tonic natural al organismului şi donator puternic de energie. Există numeroase dovezi despre acţiunea benefică a polifenolilor obţinuţi din struguri roşii, asupra sănătăţii vaselor sanguine şi inimii. S-a dovedit prin cercetarea ştiinţifică, că resveratrolul un polifenol din vinul roşu acţionează în două feluri: adună şi dezactivează radicalii liberi. Extractul de struguri roşii îmbunătăţeşte circulaţia sângelui prin împiedicarea formării de depuneri pe pereţii vaselor de sânge, mai ales la persoanele cu bypass-uri. Se îmbunătăţeşte capacitatea inimii şi se reduce volumul de ţesut distrus după infarct. Extractul de struguri roşii măreşte calităţile antioxidante ale plasmei cu circa 50%. Resveratrolul este deosebit de interesant datorită acţiunii inhibitoare la nivel de celulă, împiedicând apariţia şi formarea de carcinom la prostată, plămâni, ficat şi sân.  
Resverаtrolul protejează împotriva infecţiilor micotice. Consumat în mod continuu resverаtrolul protejează inima şi vasele sanguine, reduce colesterolul. Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge la diabetul de tip 2, şi ajută la refacerea rapidă a pielii. Ajută ca antioxidant la prevenirea şi reducerea cazurilor de cancer la sân, prostаtă şi altor tipuri de cancer, contribuie la îmbunătăţirea memoriei şi protejează funcţiile creierului, se recomandă pacienţilor bolnavi de Alzhаjmer.

Extractul de ceai verde

Ceaiul verde are peste 300 de componente, dintre care cele mai importante sunt polifenolii, cofeina, proteinele, diferite uleiuri eterice, vitamine şi minerale. Cercetările au arătat că numai 4% din populaţie consumă cu regularitate acest produs extrem de sănătos. Polifenolii sunt cea mai importantă componentă din ceaiului verde. Este vorba de compuşi cu acţiune puternic antioxidantă, care participă la neutralizarea radicalilor liberi, reducând prin aceasta posibilitatea apariţiei tumorilor, mai ales tumori ale esofagului, stomacului, intestinului subţire şi ficatului, şi ne apără  de unele boli ale inimii şi vaselor sanguine. Numeroase cercetări arată că persoane cu diferite boli ale inimii care au consumat în mod regulat ceai verde au redus simţitor pericolul de moarte, comparativ cu cele care nu au băut ceai verde.
Ceaiul verde conţine şi cantităţi importante de fluor care ajută la protejarea oaselor şi dinţilor. Ceaiul verde grăbeşte digestia, stimulează topirea grăsimilor şu curăţă organele de toxine, ceea ce duce la un consum mai mare de calorii, şi prin aceasta la reducerea greutăţii corporale. Ceaiul verde se recomandă, de asemenea, sportivilor întrucât stimulează muşchii şi măreşte rezistenţa corporală.
Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, ceaiul verde se utilizează în încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Acest lucru a fost recunoscut de industria cosmetică, astfel că în ultimul timp ceaiul verde se utilizează tot mai mult ca adaos în produsele cosmetice. Este importantă contribuţia ceaiului verde în reducerea tensiunii arteriale. Polifenolii şi polizaharidele din foile de ceai reduc zahărul din sânge. Antioxidanţii din ceaiul verde reduc inflamaţiile, accelerează metabolismul şi încetinesc îmbătrânirea.

Complexul dublu din rechin: Extractul de ficat şi de cartilagiu de rechin

Ficatul de rechin reprezintă 25% din greutatea acestuia. Uleiul de ficat de rechin se utilizează din timpuri străvechi pentru vindecarea rănilor şi răcelii. Astăzi se utilizează pentru întărire, ca terapie ajutătoare în cazul cancerului, pentru a împiedica urmările nocive ale iradierii după radioterapie şi chimioterapie (stimulează formarea de celule de apărare. Extern, uleiul de ficat de rechin se utilizează pentru protecţia pielii, pentru vindecarea rănilor, la cancerul de piele. Este cunoscut că copiii nou născuţi primesc anticorpi (alcoxigliceroli) din laptele de mamă, care îi protejează de bacterii şi viruşi, ei neavând încă dezvoltat sistemul imunitar propriu, laptele de mamă are de zece ori mai mulţi anticorpi (alcoxigliceroli) decât cel de vacă, iar protenul de rechin are de o mie de ori mai mulţi decât laptele de mamă. Se consideră că alcoxiglicerolii, sunt răspunzători de mărirea numărului de celule de apărare. În organismul uman ei se găsesc în măduva oaselor, în ficat şi în splină. Uleiul de ficat de rechin conţine şi vitamina A şi D, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. De mult timp s-a dovedit şi confirmat că acest ulei este foarte eficace la infecţiile cronice ale gâtului, sinusului, bronhiilor, la infecţiile virotice, la alergii, astm, oboseală ca urmare a expunerii continue la stres, în cazul diferitelor tipuri de iradiere, expunerii la diferite chimicale, în cazul reumatismului şi bolilor reumatice cronice, în cazul bolilor de piele (psoriazis).
Acţiunea extractului de ficat de rechin:
Împiedică dezvoltarea vaselor sanguine în ţesuturile canceroase (acţiunea în paralel cu cea a extractului de ceai verde împiedică formarea de urochinază, precum şi extractul de cartilaj de rechin care, de asemenea, contribuie la întârzierea dezvoltării vaselor sanguine în ţesuturile canceroase). Pentru ca orice ţesut să se dezvolte, este necesar ca acesta să fie alimentat cu oxigen şi materii hrănitoare. Dacă se împiedică dezvoltarea de vase sanguine, ţesuturile canceroase nu se mai dezvoltă fără materiile hrănitoare necesare.
Datorită prezenţei acizilor graşi Omega-3 se diminuează formarea de cheaguri în sânge, contribuind astfel la diminuarea terapiei anticoagulante cu medicamente.
Acţiunea extractului de cartilaj de rechin:
Oamenii de ştiinţă au injectat în tumorile animalelor de laborator extract de cartilaj de rechin. S-a observat o serioasă diminuare a tumorii. Concluzia a fost că s-a realizat inhibarea dezvoltării şi încetinirea vaselor de sânge din ţesuturile canceroase.

Extractul de muguri de măceşe

Extractul de muguri de măceşe are o componenţă chimică foarte complexă, cu mai mult de 300 de compuşi care acţionează ca un factor antiseptic, antivirotic, astringent, bactericid, reglând funcţia glandelor cu secreţie internă. Acţionează pozitiv şi calmant în cazul durerilor prezente la ciclul menstrual, are efecte cosmetice, îndepărtează petele de pigment, îmbunătăţeşte funcţia urogenitală, reduce inflamaţiile. 

GE 132 este produs în Germania, conform standardelor industriei farmaceutice din Uniunea Europeană. Este înregistrat în 12 ţări şi are toate certificatele de calitate şi analize care îi garantează componenţa şi calitatea. În cei 10 ani de când se utilizează în Europa, Ge 132 s-a dovedit un produs de calitate care îmbunătăţeşte considerabil imunitatea şi întăreşte sistemul de apărare al organismului împotriva îmbolnăvirii. De efectele complexului de antioxidanţi Ge 132 se bucură sportivi de performanţă recunoscuţi pe plan mondial. Ei au nevoie de multă energie şi de eliminarea radicalilor liberi produşi în urma efortului fizic deosebit. Ce este important, sportivii de performanţă pot consuma Ge 132, care este free anti doping, ceea ce garantează şi certificatul de Anti-Doping emis de Agenţia specializată din Keln, Germania.

Pentru mai multe informatii sau achizitia acestui produs accesati acest link:
https://www.romedic.ro/ge132

Data actualizare: 13-02-2013 | creare: 18-10-2012 | Vizite: 2056
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!