Complicațiile la naștere, asociate cu riscul de autism

©

Autor:

Complicațiile la naștere, asociate cu riscul de autism
Expunerea copiilor la anumite complicații ale nașterii (în timpul sau imediat după naștere), în special asfixia perinatală sau preeclampsia, este asociată cu un risc mai mare de apariție a tulburărilor din spectrul autist, conform unui studiu retrospectiv realizat de cercetătorii de la Departamentul de Cercetare și Evaluare din cadrul Kaiser Permanente Southern California.

Autorii au analizat înregistrările electronice privind starea de sănătate a 594 638 de copii născuți în spitalele Kaiser Permanente din California de Sud, între 1991 și 2009. În această perioadă, 6255 din totalul de copii au fost diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, 37% dintre ei fiind expuși la complicații perinatale.

Informații pe larg despre autism găsiți în acest articol.

Rezultatele analizei sugerează că riscul dezvoltării unei tulburări din spectrul autist ar fi cu 10% mai mare dacă la naștere copiii ar fi expuși complicațiilor. Pentru cei la care complicațiile apar înainte de travaliu, riscul acesta crește până la 22%, în timp ce la copiii expuși deopotrivă complicațiilor înainte de travaliu și în timpul lui, riscul de tulburări din spectrul autist ajunge la 44%.

Aceste rezultate s-au păstrat și după izolarea unor variabile precum vârsta gestațională la naștere, vârsta mamei, rasa și nivelul de educație.

Complicațiile perinatale care corelează cel mai puternic cu dezvoltarea tulburărilor din spectrul autist sunt asfixia perinatală și preeclampsia, urmate de separarea prematură a plancentei, prezentația fetală transversală sau bregmatică, poziția fetală anormală, prolapsul de cordon ombilical.

Cercetătorii consideră că, deși nu există încă un tratament care să vindece tulburările din spectrul autist, identificarea precoce a copiilor care ar putea avea un risc mai mare să le dezvolte și intervenția imediată ar ajuta la îmbunătățirea evoluției lor.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 10-12-2019 | creare: 02-02-2017 | Vizite: 1003
Bibliografie
Study finds children exposed to complications at birth at risk of autism, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/315618.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  •