Comportamentul alimentar la adolescenți post-chirurgie bariatrică

În cadrul studiului a fost analizată mai exact pierderea controlului asupra comportamentului alimentar post-chirurgie bariatrică, definit din prisma episoadelor care presupun lipsa controlului asupra cantității de alimente pe care o consumă, frecvenÈ›ei ingestiei È™i a alimentelor pe care aleg să le mănânce.
AflaÈ›i mai multe despre abuzul de mâncare È™i mâncatul compulsiv episodic la adolescenÈ›i.
Acest fenomen este prevalent în rândul tinerilor – fiind prezent la circa 30% dintre adolescenÈ›ii cu obezitate – È™i este puternic asociat cu o calitate a vieÈ›ii scăzută, tulburări de comportament alimentar È™i psihopatologii precum preocupare excesivă cu privire la imaginea È™i greutatea corporală, simptome specifice depresiei È™i anxietății, adoptarea unor comportamente de risc – fumatul, consumul de droguri, violență etc. - pentru a face față situaÈ›iilor critice, ignorând consecinÈ›ele pe termen lung ale acestor alegeri.
Conform studiului publicat în jurnalul È™tiinÈ›ific Pediatrics, deÈ™i pierderea controlului asupra comportamentului alimentar a fost mai puÈ›in frecventă în rândul tinerilor imediat după s-a efectuat intervenÈ›ia bariatrică, numărul cazurilor a început să crească progresiv în următorii 4 ani. Acest lucru a redus semnificativ eficienÈ›a pe termen lung a tratamentului chirurgical al obezității.
Thomas H. Inge afirmă că „în Statele Unite 10% dintre adolescenÈ›i prezintă obezitate morbidă, ceea ce explică de ce chirurgia bariatrică a devenit una dintre cele mai recomandate È™i eficiente opÈ›iuni de tratament pe termen lung. Obiectivele intervenÈ›iei bariatrice ar putea fi însă subminate de unele comportamente alimentare. Prin urmare, consilierea nutriÈ›ională È™i psihologică trebuie continuată È™i după ce s-a intervenit chirurgical pentru a asigura maximnum de beneficii ale operaÈ›iei pe termen lung.”
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 22-11-2020 | creare: 28-02-2018 | Vizite: 1321
Bibliografie
Loss of control eating and bariatric surgery success, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180215141644.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Asociere între simptomatologia depresivă, anxietate, oboseală și deficiențele cognitive sociale
- Alcoolul te poate face mai fericit pe moment, dar nu și pe termen lung
- Descoperirea unei ținte antidepresive cu acțiune rapidă și efecte secundare minime (receptorul delta opioid)
- Studierea ketaminei poate duce la tratamente mai sigure pentru depresie, anxietate și alte tulburări mintale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Operatii de slabit
- Mancat compulsiv
- Mâncatul pe fond emoţional
- Mâncatul pe fond emoţional
- Vomit dupa ce mananc!
- Furunculi ÅŸi pete inghinale
- Ajutati-ma - Ma gandesc sa fac o operatie bariatrica, ce sa aleg?