Comportamentul alimentar la adolescenți post-chirurgie bariatrică

©

Autor:

Comportamentul alimentar la adolescenți post-chirurgie bariatrică
Cercetarea condusă de Thomas H. Inge, directorul Centrului de Chirurgie Bariatrică din cadrul Spitalului Pediatric din Colorado a analizat impactul comportamentului alimentar asupra succesului intervenției bariatrice la adolescenți.

În cadrul studiului a fost analizată mai exact pierderea controlului asupra comportamentului alimentar post-chirurgie bariatrică, definit din prisma episoadelor care presupun lipsa controlului asupra cantității de alimente pe care o consumă, frecvenței ingestiei și a alimentelor pe care aleg să le mănânce.

Aflați mai multe despre abuzul de mâncare și mâncatul compulsiv episodic la adolescenți.

Acest fenomen este prevalent în rândul tinerilor – fiind prezent la circa 30% dintre adolescenții cu obezitate – și este puternic asociat cu o calitate a vieții scăzută, tulburări de comportament alimentar și psihopatologii precum preocupare excesivă cu privire la imaginea și greutatea corporală, simptome specifice depresiei și anxietății, adoptarea unor comportamente de risc – fumatul, consumul de droguri, violență etc. - pentru a face față situațiilor critice, ignorând consecințele pe termen lung ale acestor alegeri.

Conform studiului publicat în jurnalul științific Pediatrics, deși pierderea controlului asupra comportamentului alimentar a fost mai puțin frecventă în rândul tinerilor imediat după s-a efectuat intervenția bariatrică, numărul cazurilor a început să crească progresiv în următorii 4 ani. Acest lucru a redus semnificativ eficiența pe termen lung a tratamentului chirurgical al obezității.

Thomas H. Inge afirmă că „în Statele Unite 10% dintre adolescenți prezintă obezitate morbidă, ceea ce explică de ce chirurgia bariatrică a devenit una dintre cele mai recomandate și eficiente opțiuni de tratament pe termen lung. Obiectivele intervenției bariatrice ar putea fi însă subminate de unele comportamente alimentare. Prin urmare, consilierea nutrițională și psihologică trebuie continuată și după ce s-a intervenit chirurgical pentru a asigura maximnum de beneficii ale operației pe termen lung.”


Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-11-2020 | creare: 28-02-2018 | Vizite: 1089
Bibliografie
Loss of control eating and bariatric surgery success, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180215141644.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum influențează alimentele bogate în zaharuri și grăsimi saturate comportamentul alimentar?
  • Răsplătirea copiilor cu mâncare poate duce la un comportament alimentar pe fond emoțional
  • Importanța managementului ponderal și al comportamentului alimentar post-chirurgie bariatrică
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum