Compostul de ciuperci cu vitamina E suprimă tumorile maligne în cancerul de prostată

©

Autor: Redacția ROmedic

Compostul de ciuperci cu vitamina E suprimă tumorile maligne în cancerul de prostată

Cercetările realizate de o echipă de specialiști în privința cancerului de prostată au ajuns la rezultate promițătoare: combinarea compostului de ciuperci cu cel de ulei de palmier are capacitatea de a stopa dezvoltarea tumorilor. Substanța rezultată activează o proteină care luptă împotriva cancerului – proteina AMPK, stimulând-o să ajungă la nivele foarte ridicate.


Teste pre-clinice anterioare arătaseră rolul pozitiv al compostului pentru ciupercile „coadă de curcan” în prevenirea cancerului de prostată. În ceea ce privește uleiul de palmier, o formă de vitamina E extrasă din acest ulei – numită gamma tocotrienol sau gamma-T3 - a fost investigată în ultimii 20 de ani pentru posibilele sale efecte anti-cancer. În urma studiului s-a observat că forma naturală, extrasă din uliul de palmier sau din uleiul de orez, este mult mai eficientă împotriva dezvoltării cancerului decât forma sintetică.


Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați, după cel de piele. Apare de obicei la bărbații de vârsta a treia, fiind diagnosticat în medie la vârsta de 66 de ani. Cazurile de cancer de prostată sub 40 de ani sunt mai rare. Cancerul de prostată poate fi tratat, existând, în funcție de situație, mai multe opțiuni de tratament.

 


Combinarea efectelor vitaminei E din uleiul de palmier și compostul de ciuperci are un efect mult mai eficient împotriva tumorilor maligne.


Implicațiile acestei descoperiri sunt foarte mari, pentru că substanța respectivă ar putea fi administrată în cadrul chimioterapiei, reducând în același timp efectele sale secundare.


Sursa:  Medical Xpress


Data actualizare: 17-09-2014 | creare: 17-09-2014 | Vizite: 4347
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • IMC-ul și circumferința abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă știința?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum