Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă știința?

©

Autor:

Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă știința?
Mulți dintre bărbați știu că dieta și stilul de viață sănătoase îi pot proteja într-o anumită măsură de cancerul de prostată. Mai puțină carne roșie, grăsimi animale și lactate grase, mai multe fructe, vizite frecvente la medic, sunt alegeri care promovează o stare bună de sănătate, însă un nou studiu a identificat o abordare suplimentară: orgasmul.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea Harvard a descoperit o legătură între frecvența cu care bărbații se masturbează și probabilitatea de a dezvolta cancer de prostată. Un total de 21 ejaculări pe lună, obținute fie prin masturbare, fie în urma unui act sexual, poate reduce riscul cu 33%. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul European Urology.

Un număr de 31.925 de bărbați au fost incluși în studiu. Aceștia au răspuns la întrebări privind numărul de orgasme între anii 1992 - 2010. În această perioadă cercetătorii au monitorizat și numărul de cazuri de cancer de prostată apărute. Numărul mediu de ejaculări pe lună a fost evaluat în trei perioade distincte: vârsta 20-29 ani, vârsta 40-49 ani și anul anterior completării chestionarului.

Studiile anterioare au arătat o legătură între o viață sexuală activă și scăderea riscului de cancer, însă acum cercetătorii au calculat și frecvența lunară. Rezultatele studiului indică o reducere semnificativă a cazurilor de cancer de prostată în cazul bărbaților care se masturbează frecvent. Efectul protectiv al ejaculărilor frecvente pare să varieze în funcție de vârsta bărbatului, însă sunt necesare studii aprofundate pentru a determina grupa de vârstă care ar avea cele mai multe beneficii.

Cancerul de prostată afectează în orincipal bărbații trecuți de vârsta de 50 de ani, iar riscul crește odată cu vârsta. Potrivit Societății Americane de Cancer, aproximativ șase bărbați din zece peste 65 de ani au cancer de prostată. Alți factori de risc sunt: rasa, factori genetici, greutatea, activitatea fizică, dieta, înălțimea și expunerea la substanțe chimice.

Sursa: Medical Daily

Data actualizare: 31-12-2019 | creare: 10-07-2017 | Vizite: 8794
Bibliografie
Jerking Off Cuts Prostate Cancer Risk By 33 Percent: Male Orgasm Flushes Out Harmful Toxins, Theory Says, link: https://www.medicaldaily.com/jerking-cuts-prostate-cancer-risk-33-percent-male-orgasm-flushes-out-harmful-419783
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică și cancerul de prostată
  • IMC-ul și circumferința abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum