Condimentele din mâncare pot ajuta la scăderea inflamației
©
Autor: Patriche Silvia

Pentru acest studiu cercetătorii au oferit voluntarilor un amestec de busuioc, lăptucă, piper negru, scorțișoară, coriandru, chimen, ghimbir, oregano, pătrunjel, piper roșu, rozmarin și turmeric. (2)
Studiile anterioară au arătat că pudra de turmeric ar putea avea un uÈ™or efect anti-inflamator, însă oamenii de È™tiință nu È™tiu dacă un anumit condiment a avut acest efect sau amestecul în sine.
Pentru a realiza cercetarea experÈ›ii au ales 12 bărbaÈ›i supraponderali sau obezi, cu vârsta cuprinsă între 40 È™i 65 ani È™i cu un risc mai mare de afecÈ›iuni cardiovasculare. Pentru experiment fiecare participant a consumat trei variante ale unei mese:
- în prima zi grăsimi È™i carbohidraÈ›i fără condimente,
- în a doua zi grăsimi È™i carbohidraÈ›i cu două grame de condimente, iar
- în a treia zi grăsimi È™i carbohidraÈ›i cu È™ase grame de condimente.
Cercetătorii au luat sânge înainte È™i după masă, la fiecare oră timp de patru ore pentru a măsura markerii inflamaÈ›iei.
În urma analizei datelor, oamenii de È™tiință au descoperit că citochinele inflamatoarea avea un nivel mai mic după masa care conÈ›inea È™ase grame (între o linguriță È™i o lingură, în funcÈ›ie de modul de deshidratare) de condimente. Pe termen lung, specialiÈ™tii doresc să vadă efectele consumului de condimente timp de mai multe zile, dar È™i pe o plajă mai variată de voluntari.
În fine, obiectivul consumului de condimente este învățarea oamenilor să mănânce mai sănătos È™i să facă miÈ™care pentru a slăbit în mod natural.
sursa: ScienceDaily
Data actualizare: 02-06-2020 | creare: 02-06-2020 | Vizite: 1032
Bibliografie
1. Adding a blend of spices to a meal may help lower inflammation, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200521115627.htm2. Spices in a High-Saturated-Fat, High-Carbohydrate Meal Reduce Postprandial Proinflammatory Cytokine Secretion in Men with Overweight or Obesity: A 3-Period, Crossover, Randomized Controlled Trial, https://academic.oup.com/jn/advance-article-abstract/doi/10.1093/jn/nxaa063/5811497?redirectedFrom=fulltext
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de vegetale cu frunze verzi ar putea contribui la încetinirea declinului cognitiv
- Beneficiile unei diete antiinflamatoare la copii
- Carne tocată de vită vs. carne pe bază de soia: care are mai multă putere de creștere musculară?
- Grăsimile vegetale depășesc grăsimile lactate în reducerea riscurilor de boli cardiovasculare și diabet
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ajutor opinie, unde sa ma duc, incotro sa ma indrept ? sa fie intoxicatie cu metale???????
- Inflamatii maini si picioare
- Sunătoare si Neuroexpert
- Administrare vitamine în perfuzie