Condimentele din mâncare pot ajuta la scăderea inflamației

©

Autor:

Condimentele din mâncare pot ajuta la scăderea inflamației
Un studiu recent a descoperit că adăugare a șase grame de condimente unei mese cu un conținut ridicat de grăsimi și carbohidrați contribuie la reducerea markerilor inflamației la câteva ore după masă. (1)
Pentru acest studiu cercetătorii au oferit voluntarilor un amestec de busuioc, lăptucă, piper negru, scorțișoară, coriandru, chimen, ghimbir, oregano, pătrunjel, piper roșu, rozmarin și turmeric. (2)

Studiile anterioară au arătat că pudra de turmeric ar putea avea un ușor efect anti-inflamator, însă oamenii de știință nu știu dacă un anumit condiment a avut acest efect sau amestecul în sine.

Pentru a realiza cercetarea experții au ales 12 bărbați supraponderali sau obezi, cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 ani și cu un risc mai mare de afecțiuni cardiovasculare. Pentru experiment fiecare participant a consumat trei variante ale unei mese:
  • în prima zi grăsimi și carbohidrați fără condimente,
  • în a doua zi grăsimi și carbohidrați cu două grame de condimente, iar
  • în a treia zi grăsimi și carbohidrați cu șase grame de condimente.

Cercetătorii au luat sânge înainte și după masă, la fiecare oră timp de patru ore pentru a măsura markerii inflamației.

În urma analizei datelor, oamenii de știință au descoperit că citochinele inflamatoarea avea un nivel mai mic după masa care conținea șase grame (între o linguriță și o lingură, în funcție de modul de deshidratare) de condimente. Pe termen lung, specialiștii doresc să vadă efectele consumului de condimente timp de mai multe zile, dar și pe o plajă mai variată de voluntari.

În fine, obiectivul consumului de condimente este învățarea oamenilor să mănânce mai sănătos și să facă mișcare pentru a slăbit în mod natural.

sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 02-06-2020 | creare: 02-06-2020 | Vizite: 306
Bibliografie
1. Adding a blend of spices to a meal may help lower inflammation, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200521115627.htm
2. Spices in a High-Saturated-Fat, High-Carbohydrate Meal Reduce Postprandial Proinflammatory Cytokine Secretion in Men with Overweight or Obesity: A 3-Period, Crossover, Randomized Controlled Trial, https://academic.oup.com/jn/advance-article-abstract/doi/10.1093/jn/nxaa063/5811497?redirectedFrom=fulltext
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • STUDIU: Inflamația în sarcină afectează dezvoltarea și funcțiile cerebrale la copii
  • Inflamația cronică - ce este și cum ne afectează organismul
  • Laptele auriu (Golden Milk) - ce este și ce beneficii sunt susținute științific?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.