Postul intermitent arată promițător în îmbunătățirea sănătății intestinale și gestionarea greutății

©

Autor:

Postul intermitent arată promițător în îmbunătățirea sănătății intestinale și gestionarea greutății
Un studiu recent realizat de cercetători de la Arizona State University și publicat în Nature Communications evidențiază beneficiile unui regim alimentar care combină postul intermitent cu distribuirea echilibrată a proteinelor pe parcursul zilei. Această abordare a dus la îmbunătățiri semnificative ale sănătății intestinale, pierdere în greutate și răspunsuri metabolice, depășind efectele observate în cazul simplei restricții calorice.
Studiul a inclus 41 de participanți supraponderali sau obezi, monitorizați pe parcursul a opt săptămâni. Grupul care a urmat regimul de post intermitent și ritmarea proteinelor a experimentat o scădere a simptomelor gastrointestinale și o diversificare a microbiotei intestinale, spre deosebire de grupul cu restricție calorică. Acești participanți au prezentat, de asemenea, o creștere a bacteriilor benefice din familia Christensenellaceae, asociate cu o oxidare îmbunătățită a grăsimilor și sănătate metabolică generală.

În plus, această metodă a stimulat niveluri mai ridicate de anumite proteine (citokine) și metaboliți care promovează arderea grăsimilor. S-a observat o pierdere semnificativă în greutate în acest grup, cu o reducere medie de 8,81% din greutatea inițială, comparativ cu 5,4% în grupul cu dietă restricționată caloric.

Studiul subliniază potențialul dietei de post intermitent și distribuire echilibrată a proteinelor în îmbunătățirea sănătății intestinale și managementul greutății, indicând că aceste strategii dietetice pot oferi o cale promițătoare pentru intervenții eficiente în tratamentul obezității și tulburărilor metabolice asociate. Aceste descoperiri deschid perspective pentru strategii de sănătate personalizate, adaptând regimurile nutriționale pentru a optimiza funcția intestinală și rezultatele metabolice.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-05-2024 | creare: 31-05-2024 | Vizite: 142
Bibliografie
Intermittent fasting shows promise in improving gut health, weight management, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/05/240528192103.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum te poate ajuta dieta 16:8 să pierzi în greutate?
  • Postul intermitent nu este mai eficient decât dietele obișnuite
  • Postul intermitent și o dietă hipocalorică pot fi soluția perfectă
  •