Consumul de nuci scade riscul de deces cardiovascular
©
Autor: Teodorescu Mihai

Concluziile actualelor cercetări, realizate de către Societatea Europeană de Cardiologie, au fost prezentate la Congresul ESC 2019. Până la momentul acestei cercetări, dovezile prezentate de către specialiști erau unele relativ limitate. De această dată, asocierea dintre consumul de nuci și riscul de boală cardiovasculară și moarte a fost examinată la un număr mare de subiecți, fără a mai exista limitări în rezultatele finale ale studiului. Au fost examinați în total un număr de 5. 432 de adulți cu vârsta de peste 35 ani, fără istoric de boli cardiovasculare, ce proveneau din mai multe regiuni de pe teritoriul statului Iran. Prima evaluare a fost efectuată în anul 2001 și a constat în completarea unui chestionar de frecvență alimentară privitoare la aportul de nuci, migdale, alune, fistic sau semințe. Participanții sau membri familiei au fost intervievați la fiecare doi ani, până în anul 2013 sau până la decesul subiectului, despre eventualele evenimente cardiovasculare apărute.
Au fost investigate în mod specific bolile coronariene, accidentele vasculare cerebrale, bolile cardiovasculare, cât și decesele survenite din cauza bolilor cardiovasculare sau din orice altă cauză. La finalul cercetărilor au existat 751 de evenimente cardiovasculare, dintre care 594 boli coronariene și 157 de accidente vasculare. În ceea ce privește decesele, 179 dintre acestea au fost cauzate de o afecțiune cardiovasculară. După analizarea chestionarelor completate la începutul cercetării, concluzia a fost aceea că prin consumul de nuci de două sau mai multe ori pe săptămână este redus cu 17% riscul de mortalitate cardiovasculară. Specialiști recomandă consumul unei cantități de 30 de grame de nuci pe zi, cele mai indicate fiind nucile proaspete crude.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 04-09-2019 | creare: 04-09-2019 | Vizite: 795
Bibliografie
Eating nuts linked with lower risk of fatal heart attack and stroke, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190831155847.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O proteină din soia scade riscul de insuficiență cardiacă prin modularea microbiomului intestinal
- Introducerea timpurie a terapiei hormonale postmenopauză ar putea preveni afecțiunile cardiovasculare
- Editarea genomului ar putea reduce riscul cardiovascular
- A fost elaborat un algoritm bazat pe inteligență artificială care estimează speranța de viață a pacienților cu insuficiență cardiacă
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum