Contraceptiv masculin sub formă de gel eficient la maimuțe

©

Autor:

Contraceptiv masculin sub formă de gel eficient la maimuțe
Vasalgel este un hidrogel polimeric ce acționează ca un contraceptiv masculin nehormonal, cu acțiune îndelungată și efect potențial reversibil. Într-un studiu cu durata de peste un an pe maimuțe, gelul s-a dovedit a fi 100% eficient și sigur, după ce anterior fusese testat pe iepuri. Cercetătorii speră că acest gel va deveni o alternativă pentru vasectomie la bărbați.

Studiul a fost publicat în revista Basic and Clinical Andrology.

Vasalgel este un polimer cu greutate moleculară ridicată ce constă din acid maleic cu stiren (SMA) dizolvat în dimetilsulfoxid. După ce este injectat în vasele deferente, polimerul formează un hidrogel care blochează trecere aspermei. Cercetătorii cred că fluidele pot trece lent de bariera de gel, evitându-se astfel presiunea în epididim observată după vasectomie.

La iepuri efectul contraceptivului a fost inversat prin dizolvarea gelului cu ajutorul unei soluții de bicarbonat de sodiu. Circulația spermei a fost reluată imediat după procedeu.

Având în vedere eficiența dovedită la maimuțe, reversibilitatea metodei dovedită la iepuri și faptul că nu s-au observat efecte secundare, cercetătorii speră să poată testa gelul pe oameni. Testele au fost finanțate de organizația non-profit Parsemus Foundation din California.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 23-12-2018 | creare: 08-02-2017 | Vizite: 3517
Bibliografie
1. Male Contraceptive Gel Proves 100% Successful In Monkey Trials, link: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/male-contraceptive-gel-proves-100percent-successful-in-monkey-trials/
2. Successful application of VasalgelTM male contraceptive in monkeys, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/02/170207105255.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  •