Copiii cu alergie persistentă la laptele de vacă sunt mai mici comparativ cu cei alergici la nuci/arahide

©

Autor:

Copiii cu alergie persistentă la laptele de vacă sunt mai mici comparativ cu cei alergici la nuci/arahide
Copiii cu alergie persistentă la laptele de vacă tind să aibă valori mai mici ale înălțimii și greutății în perioada pre-adolescenței în comparație cu cei alergici la arahide sau nuci. Rezultatele corespund unei analize prezentate în cadrul conferinței organizate de Academia Americană de Alergologie, Astm și Imunologie/ Organizația Mondială de Alergologie 2018.

8 grupe alimentare sunt responsabile pentru aproximativ 90% dintre reacțiile alergice, inclusiv laptele, oul, peștele, crustaceele și moluștele, grâul, soia, arahidele și nucile. În special alergia la proteinele laptelui de vacă  poate limita sever alegerile alimentare cu precădere în perioada copilăriei, când organismul este în creștere.

Alergiile alimentare constituie un factor de risc pentru anumite carențe nutriționale, precum și pentru deficitul de creștere statural și ponderal deopotrivă, în special alergia la lapte. Pe lângă exluderea laptelui de vacă din dietă și a derivatelor, copiii trebuie să elimine numeroase alte produse din comerț care prezintă pe etichetă mențiunea 'poate conține lapte/urme de lapte', ceea ce îngustează și mai mult gama de alimente sigure pentru consum la copiii cu alergie la proteinele laptelui de vacă, atrage atenția Karen A. Robbins, alergolog/imunolog și autoare a studiului.

Lucrurile devin și mai complicate în anumite cazuri, când copiii asociază alergii la mai multe grupe alimentare”, adaugă aceasta.

Pentru a analiza impactul alergiilor alimentare asupra creșterii staturale și ponderale la studiu au participat 191 copii de la care s-au colectat date privind înălțimea, greutatea, co-morbiditățile specifice precum astmul, eczema și alergiile sezoniere, respectiv utilizarea corticoterapiei inhalatorie.

Rezultatele au fost publicate în Journal of Allergy and Clinical Immunology.


Sursa: EurekAlert!

Data actualizare: 09-03-2018 | creare: 09-03-2018 | Vizite: 563
Bibliografie
Kids persistently allergic to cow's milk are smaller than peers with nut allergies, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2018-03/cnhs-kpa030218.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii crescuți în centrul orașului mai predispuși la alergii alimentare
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Riscul crescut de alergii alimentare asociat cu administrarea antibioticelor în copilărie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.