Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
©
Autor: Mancaș Mălina

Studiul a fost unul de amploare, denumit CHILD (The Canadian Healthy Infant Longitudinal Development Study), fiind realizat în cadrul Departamentului de Medicină de la Universitatea McMaster din Canada. Este considerat primul de acest gen, care își propune determinarea efectelor introducerii precoce a unor produse cum ar fi laptele de vacă, ouăle sau arahidele în alimentația copiilor, mai exact asupra creșterii riscului de apariție a alergiilor la o anumită vârstă.
Studiul a inclus date de la 1.421 copii. În cazul acestora, majoritatea părinților au introdus produse din lapte de vacă, care includeau formule de lapte praf, înainte de vârsta de 1 an: 48% în perioada 0-6 luni, 48% în perioada 7-12 luni și 4% după 12 luni. Majoritatea părinților au întârziat însă introducerea arahidelor: 6% la 0-6 luni, 76% la 7-12 luni și 19% după 12 luni.
Implicațiile clinice are rezultatelor sunt că introducerea alimentelor alergene (ouă, produse din lapte de vacă, arahide) înainte de vârsta de 1 an ar trebui încurajate, fiind mai benefice decât evitarea lor pentru reducerea riscului de sensibilizate. Sensibilizarea nu este același lucru cu alergia, însă poate fi o etapă în declanșarea alergiei.
Rezultatele studiului CHILD aduc un element de noutate privind efectele întârzierii introducerii unor alimente la vârste mai mici pentru prevenirea apariției alergiilor.
Sursa: Medical Xpress
Data actualizare: 20-05-2016 | creare: 19-05-2016 | Vizite: 2381
Bibliografie
Early introduction of allergenic foods reduces risk of food sensitization, link: https://medicalxpress.com/news/2016-05-early-introduction-allergenic-foods-food.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Mierea poate proteja împotriva efectului caustic al bateriilor înghițite
- O aplicație pentru smartphone ar putea diagnostica icterul la nou-născuți
- Aditivii din plastic găsiți în 85% dintre alimente ridică îngrijorări pentru sănătatea sugarilor
- Studiu: limbajul emoțional al mamei este legat de nivelurile de oxitocină ale sugarilor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Alergie la dulciuri.
- Alergie la smirna?
- Respiratie insuficienta si ziua si noaptea, cu suieraturi la expiratie.
- Alergie la para?
- Scabie sau alergie?
- Alergii respiratorii