Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare

Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare

©

Autor:

Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
Copiii a căror regim alimentar include produse din lapte de vacă, ouă sau arahide înainte de vârsta de 1 an pot prezenta un risc mai mic de sensibilizare la alimentele corespunzătoare, conform unui studiu recent prezentat în cadrul ConferinÈ›ei InternaÈ›ionale a Societății Americane Toracice 2016.

Studiul a fost unul de amploare, denumit CHILD (The Canadian Healthy Infant Longitudinal Development Study), fiind realizat în cadrul Departamentului de Medicină de la Universitatea McMaster din Canada. Este considerat primul de acest gen, care îÈ™i propune determinarea efectelor introducerii precoce a unor produse cum ar fi laptele de vacă, ouăle sau arahidele în alimentaÈ›ia copiilor, mai exact asupra creÈ™terii riscului de apariÈ›ie a alergiilor la o anumită vârstă.

Studiul a inclus date de la 1.421 copii. În cazul acestora, majoritatea părinÈ›ilor au introdus produse din lapte de vacă, care includeau formule de lapte praf, înainte de vârsta de 1 an: 48% în perioada 0-6 luni, 48% în perioada 7-12 luni È™i 4% după 12 luni. Majoritatea părinÈ›ilor au întârziat însă introducerea arahidelor: 6% la 0-6 luni, 76% la 7-12 luni È™i 19% după 12 luni.

ImplicaÈ›iile clinice are rezultatelor sunt că introducerea alimentelor alergene (ouă, produse din lapte de vacă, arahide) înainte de vârsta de 1 an ar trebui încurajate, fiind mai benefice decât evitarea lor pentru reducerea riscului de sensibilizate. Sensibilizarea nu este acelaÈ™i lucru cu alergia, însă poate fi o etapă în declanÈ™area alergiei.

Rezultatele studiului CHILD aduc un element de noutate privind efectele întârzierii introducerii unor alimente la vârste mai mici pentru prevenirea apariÈ›iei alergiilor.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 20-05-2016 | creare: 19-05-2016 | Vizite: 2188
Bibliografie
Early introduction of allergenic foods reduces risk of food sensitization, link: https://medicalxpress.com/news/2016-05-early-introduction-allergenic-foods-food.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viaskin - plasturele care ameliorează alergia la alune
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă È™i completă a alergiilor
  • Risc de alergii mai mic la copiii care își ronțăie unghiile sau sug degetul
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum