Copiii crescuți în centrul orașului mai predispuși la alergii alimentare

©

Autor: Redacția ROmedic

Copiii crescuți în centrul orașului mai predispuși la alergii alimentare
Deja se știe despre copiii mici crescuți in centrul orașelor că prezintă un risc mai mare decât în mod normal pentru dezvoltarea astmului și a alergiilor legate de factorii de mediu, însă acum s-a descoperit că există și riscul foarte ridicat de apariție a alergiilor alimentare. Aceasta este concluzia unui studiu condus de oamenii de stiință de la Johns Hopkins Children’s Center, publicată în Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Cercetătorii au urmărit 500 de copii locuind in centrul orașelor Baltimore, Boston, New York și St. Louis, de la naștere până la vârsta de 5 ani.

Potrivit studiului, cel puțin unul din 10 copii din cele patru mari orașe americane a dezvoltat o alergie alimentară. Totuși numărul acestora ar putea fi mai mare, de vreme ce studiul a avut condiții riguroase și a luat în calcul doar 3 dintre cele mai întâlnite alergii alimentare - alune, ouă și/sau lapte.

Copiii care aveau o alergie alimentară erau, de asemenea, mai predispuși la alt tip de alergie.

„Descoperirile noastre trebuie să fie un semnal de alarmă pentru nevoia urgentă de a descoperi cauzele și mecanismele care stau la baza prevalenței alergiilor alimentare printre acești copii deja vulnerabili”, spune Dr. Robert Wood, directorul departamentului de alergologie imunologie pediatrică de la Johns Hopkins.

Data actualizare: 16-04-2019 | creare: 26-08-2014 | Vizite: 2159
Bibliografie
1. More food allergies found in inner-city children, https://edition.cnn.com/2014/08/15/health/five-studies/index.html?hpt=he_c2
2. Food Allergies More Widespread Among Inner-City Children, https://www.hopkinsmedicine.org/news/media/releases/food_allergies_more_widespread_among_inner_city_children
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentarea cu vitamina D și alergiile la copii
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Riscul crescut de alergii alimentare asociat cu administrarea antibioticelor în copilărie
  •