Copiii mici expuși la câini sau pisici ar putea fi protejați de alergiile alimentare

©

Autor:

Copiii mici expuși la câini sau pisici ar putea fi protejați de alergiile alimentare
Potrivit unui studiu publicat pe 29 martie 2023, în jurnalul cu acces deschis PLOS ONE, expunerea la pisici de companie sau câini de interior în timpul dezvoltării fetale sau a copilăriei timpurii poate reduce incidența alergiilor alimentare la copii.
Studiul a fost realizat de Hisao Okabe și colegii de la Centrul Regional Fukushima pentru Mediul Japoniei și Studiul Copiilor, Japonia. Cercetătorii au analizat datele din Japan Environment and Children's Study, un studiu de cohortă de naștere prospectiv la nivel național, care a inclus 66.215 copii pentru care erau disponibile date despre expunerea la diferite animale de companie și alergii alimentare.

Aproximativ 22% dintre copii au fost expuși la animale de companie în timpul perioadei fetale, câinii și pisicile de interior fiind cel mai frecvent întâlniți. Printre copiii expuși la câini și pisici de interior, a existat o incidență semnificativ redusă a alergiilor alimentare, dar nu a existat nicio diferență semnificativă pentru copiii din gospodăriile cu câini în aer liber. Copiii expuși la câini de interior au avut semnificativ mai puține șanse să să sufere de alergii la ou, lapte și nuci, în timp ce copiii expuși la pisici au avut semnificativ mai puține șanse să aibă alergii la ou, grâu și soia. Cu toate acestea, copiii expuși la hamsteri au avut o incidență semnificativ mai mare a alergiilor la nuci.

Datele studiului au fost auto-raportate, suplimentate cu datele din fișa medicală culese în timpul primului trimestru de sarcină, la naștere și la controlul de o lună, care se bazează pe reamintirea exactă a participanților. În plus, studiul nu poate determina dacă legătura dintre expunerea la animalele de companie și incidența alergiilor alimentare este cauzală. Cu toate acestea, autorii sugerează că aceste rezultate pot ajuta la ghidarea cercetărilor viitoare asupra mecanismelor din spatele alergiilor alimentare din copilărie.

În unele țări cu venituri mari, mai mult de unul din zece copii sunt diagnosticați cu alergii alimentare, iar incidența alergiilor alimentare la copii continuă să crească. Cercetările anterioare au sugerat o potențială legătură între expunerea la câini sau animale de fermă în timpul sarcinii și în copilăria timpurie și reducerea alergiilor alimentare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 31-03-2023 | creare: 31-03-2023 | Vizite: 239
Bibliografie
Children exposed to pet cats or dogs during infancy may have fewer food allergies, link: https://www.news-medical.net/news/20230329/Children-exposed-to-pet-cats-or-dogs-during-infancy-may-have-fewer-food-allergies.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii crescuți în centrul orașului mai predispuși la alergii alimentare
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum