Copiii născuți prematur pot dezvolta probleme de IQ pe termen lung

©

Autor:

Copiii născuți prematur pot dezvolta probleme de IQ pe termen lung
Potrivit unui studiu realizat de University of Warwick și University of Tennessee Knoxville, evaluările periodice ale circumferinței capului reprezintă informații valoroase în ceea ce privește riscul neurocognitiv pe termen lung.
Cercetarea publicată în International Neuropsychological Society a examinat dezvoltarea copiilor care se nasc prematur și cu greutate mică la naștere, care au tendința de a avea o circumferință mai mică a capului la naștere, motiv pentru care dezvoltarea IQ-ului lor poate fi afectată.

Co-cercetătorii Dr. Dieter Wolke și dr. Julia Jaekel au măsurat circumferința capului la naștere, la copiii cu vârsta de 5 luni, 20 luni, respectiv 4 ani. Inteligența a fost evaluată prin teste standardizate în copilărie – la 6 și 8 ani și la 26 de ani.

Ei au descoperit că sugarii născuţi la mai puţin de 32 de săptămâni de sarcină şi cei care cântăreau mai puţin de 1.500 de grame la naştere au avut o circumferință a capului mai mică la naștere,

Testele pentru determinarea coeficientului de inteligenţă completate între vârste de 5 şi 20 de ani au demonstrat că cei născuți prematur au obținut teste cu circa 13 puncte mai puțin decât cei născuţi la termen.

Această cercetare arată că creșterea capului este un indicator al creșterii volumului creierului și este legată de dezvoltarea cognitivă pe termen lung. Monitorizarea dezvoltării creșterii capului, în special la sugarii născuți prematur, ajută la evaluarea riscurilor neurocognitive mai târziu în viață.

Sursa: NewsMedical

Data actualizare: 19-11-2018 | creare: 19-11-2018 | Vizite: 858
Bibliografie
Regular head circumference assessment of preterm babies can help identify long-term IQ problems, link: https://www.news-medical.net/news/20181114/Regular-head-circumference-assessment-of-preterm-babies-can-help-identify-long-term-IQ-problems.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: 96% dintre copiii născuți înainte de a 24-a săptămâna de sarcină sunt diagnosticați cu o tulburare neuropsihiatrică sau somatică
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum