Prematur nu mai ia atat de mult in greutate

15-01-2021
AlexandraBibart
Nu este medic/terapeut
AlexandraBibart
Am un băiețel care azi a împlinit 9 luni.

Este născut prematur, săptămâna 34, deci cu 6 săptămâni mai devreme, din cauză că eu am avut preeclamsie si placenta nu se mai alimenta corespunzător.

S-a născut cu 1620 grame si 41 cm, dar perfect sănătos.

Hranit exclusiv cu lapte matern pana la 4 luni si completare cu lapte praf Aptamil PRE, de la 4 luni pana la 7 luni. Acum mănâncă doar lapte praf (4 mese x 150 ml) si 3 mese pe zi de legume, fructe, cereale, paste, carne, peste, ouă, etc. Mănâncă extrem de bine încă de la începutul diversificarii. Dar regurgiteaza des (Nu jet) de la naștere până în prezent. A luat foarte bine in greutate pana pe la 5-6 luni. A recuperat extraordinar, ajunsese la 6 kg pana la 6 luni. Dar de 3 luni incoace abia a urcat de la 6, 2 kg la 7 kg si 70 cm. Medicul i-a făcut o ecografie sa fie sigur că nu e nimic cu sfincterul stomacului (posibil cauza regurgitarii), si e totul bine, legat de alergie, pediatrul zice ca nu crede ca e alergic la proteina din lapte având în vedere că regurgiteaza la fel de la naștere până în prezent, in prezent ameliorandu-se putin. (el fiind la început hrănit doar cu lapte matern).

Bebe este extrem de energic, mereu vesel, râde mult, nu da semne de nici o problemă, durere, absolut deloc, înafară de durerea eruptiei dentare. Are 2-3 scaune normale pe zi, udă scutece.

Ce ar putea avea? De ce nu mai ia asa mult in greutate? De exemplu ultima lună a luat doar 250 grame, deși mănâncă extrem de mult.

Poate fi alergic la ceva anume din mâncare? Sau doar stomacelul imatur încă? Dar de ce a luat atât de bine primele luni si apoi a cam stagnat? Anemic nu pare a fi. Pediatrul lui spune ca sa il urmărim momentan doar...

Dar eu simt ca înnebunesc..

Am nevoie de sfaturi.

Vă mulțumesc frumos.



Alexandra B
3 comentarii
0
15-01-2021, ora 17:25
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Agitația d-stră este elementul de bază al relatării și nu este bine. După vârsta de 8 luni sugarii adaugă 250g/ lună la greutate. Cu siguranță medicul pediatru v-a informat.
0
15-01-2021, ora 18:11
AlexandraBibart
Nu este medic/terapeut
AlexandraBibart
El a început de la 5 luni jumătate sa ia doar cate 200-250 grame pe lună. Asta e îngrijorarea mea, cat si a medicului lui. Pediatrul lui spune că e extrem de putin cat cântărește el si că ar trebui să cântărească mai mult la această vârstă. Din cauza acestei afirmații sunt atât de agitată. Iar văzând că nu se ia măsuri as vrea sa cer si alte păreri. Momentan am inceput cu acest forum.
Va multumesc totusi pentru constatare. M-ati liniștit..
0
15-01-2021, ora 19:31
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Cred că suntem într-o situație complexă: mamă, medic, pediatru, ce se va răsfrânge negativ asupra sugarului ! Faceți socoteala simplă: sugarul crește în primele 4 luni 3 kg, în următoarele 4 încă 2 kg, + 250gr.(are 9 luni), deci in total 5, 250 kg. Adunat cu 1, 620=6, 870 kg. Sugarul nostru are 7 kg și este vorba despre un prematur !!! Talia de 70 cm trebuie verificată pe pediometru ! Nu vă puteți adresa unui pediatru ? Atenția trebuie îndreptată asupra necesarului de Fe și de Vit.D3 care ar fi trebuit suplimentate in cazul acesta, vaccinări suplimentare(într-un program național precar de vaccinare!) Succes și sănătate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Formulele de lapte și greutatea sănătoasă la sugari - opinia specialiștilor
  • Creșterea și dezvoltarea imediat după naștere este asociată cu funcționarea cognitivă la maturitate
  • Copiii născuți prematur pot dezvolta probleme de IQ pe termen lung
  • Studiu: 96% dintre copiii născuți înainte de a 24-a săptămâna de sarcină sunt diagnosticați cu o tulburare neuropsihiatrică sau somatică
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •