Reducerea abilităților cognitive nu este întotdeauna un semn al bolii Alzheimer
Autor: Domșa Dariana

În cadrul studiului, cercetătorii au comparat creierul adulților fragili din punct de vedere cognitiv (persoane cu funcție cognitivă redusă care nu au observat probleme de memorie) cu creierul adulților cu o deficiență cognitivă ușoară sau boala Alzheimer și cu al unor martori sănătoși din punct de vedere neurologic. Cercetătorii au măsurat cogniția participanților, structura și activitatea creierului lor.
Adulții fragili din punct de vedere cognitiv au avut rezultate similare cu cele ale adulților cu o deficiență cognitivă ușoară la testele cognitive, însă mai rele decât cele ale persoanelor din grupul de control. Cu toate acestea, structura și activitatea lor cerebrală semănau cu cele ale martorilor sănătoși: atrofia în regiuni precum hipocampul tipic la adulții cu boala Alzheimer nu a apărut la adulții cu fragilitate cognitivă.
Studiul arată că deficiența cognitivă poate face parte din procesul de îmbătrânire normală și nu este întotdeauna un semn precoce al bolii Alzheimer. Fragilitatea cognitivă poate depinde în schimb de factorii stilului de viață, dintre care mulți sunt reversibili și pot fi modificați, precum activitatea fizică, stresul, educația și sănătatea cardiovasculară.
sursa: News Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni