Cum putem amplifica efectul antiinflamator al alimentelor? Secretul ar putea sta într-o cafea cu lapte

©

Autor:

Cum putem amplifica efectul antiinflamator al alimentelor? Secretul ar putea sta într-o cafea cu lapte
Un nou studiu realizat de cercetătorii din Departamentul de Ştiinţe Alimentare şi Departamentul de Veterinară şi Ştiinţe Animale de la Universitatea din Copenhaga, investighează comportamentul polifenolilor atunci când sunt combinaţi cu aminoacizii, blocurile de construcţie ale proteinelor. Rezultatele studiului au arătat că atunci când un polifenol reacţionează cu un aminoacid, efectul său inhibitor asupra inflamaţiei celulelor imunitare este îmbunătăţit. Experimentele au arătat că celulele imunitare tratate cu combinaţia de polifenoli şi aminoacizi au fost de două ori mai eficiente în lupta împotriva inflamaţiei, faţă de celulele la care au fost adăugaţi doar polifenoli.
Studiile anterioare au arătat că polifenolii se leagă de proteine în produsele din carne, lapte şi bere. Într-un nou studiu, cercetătorii au testat dacă moleculele se leagă şi între ele într-un pahar de cafea cu lapte. Rezultatele au arătat că reacţia dintre polifenoli şi proteine se produce şi în unele dintre băuturile cu cafea şi lapte studiate.

Polifenolii sunt un grup de antioxidanţi naturali importanti pentru oameni, care se găsesc într-o varietate de fructe şi legume, ceai, cafea, vin roşu şi bere. Din cauza proprietăţilor lor antioxidante, polifenolii sunt utilizaţi în industria alimentară pentru a minimiza oxidarea grăsimilor şi a preveni deteriorarea calităţii alimentelor.

Multe dintre cercetări se concentrează acum asupra modului de a adăuga cantităţile adecvate de polifenoli în alimente pentru a obţine cea mai bună calitate, iar strategia de a encapsula polifenolii în structuri proteice pentru a le îmbunătăţi absorbţia în organism are avantajul de a potența efectele antiinflamatoare ale acestora.

sursa: Science Daily
foto: Getty

Data actualizare: 01-02-2023 | creare: 01-02-2023 | Vizite: 285
Bibliografie
Coffee with milk may have an anti-inflammatory effect, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/01/230130090347.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analgezicele ar putea fi asociate cu un risc mai mare de stop cardiac
  • O dietă bogată în fibre ar putea avea un efect pozitiv asupra bolilor inflamatorii articulare
  • De ce nu se recomandă administrarea zilnică de ibuprofen pentru prevenția Alzheimerului
  •