Dieta ketogenă nu oferă beneficii durabile pentru sănătate
©
Autor: Vasiliu Alina

Atunci când nivelul de glucoză este scăzut, ca urmare a conÈ›inutului redus de carbohidraÈ›i, organismul începe arderea grăsimilor în loc de carbohidraÈ›i. La rândul său, acest proces produce substanÈ›e chimice numite corpuri cetonice ca sursă alternativă de combustibil. În momentul în care organismul arde corpuri cetonice, celulele T delta gamma de protecÈ›ie a È›esuturilor se extind în tot corpul.
Acest proces are potenÈ›ialul de a reduce riscul de diabet È™i inflamaÈ›ia È™i îmbunătățeÈ™te metabolismul. După o săptămână de dietă keto, È™oarecii au prezentat o reducere a nivelului de zahăr din sânge È™i a inflamaÈ›iei.
De asemenea, dieta keto duce la stocarea grăsimilor, simultan cu descompunerea acestora, au descoperit cercetătorii. Când È™oarecii au continuat să mănânce alimente cu un conÈ›inut ridicat de grăsimi È™i puÈ›ini carbohidraÈ›i, organismul nu a mai continuat procesul de ardere a grăsimilor, ceea ce a crescut riscul de diabet È™i obezitate.
„Înainte ca o astfel de dietă să fie prescrisă, un studiu clinic mare, realizat în condiÈ›ii controlate, este necesar pentru a înÈ›elege mecanismul din spatele beneficiilor metabolice È™i imunologice sau a oricăror daune care pot apărea la persoanele supraponderale si pre-diabetice", a declarat Vishwa Deep Dixit, autorul studiului.
Sunt necesare studiile clinice pe termen lung la om pentru a valida beneficiile pentru sănătate ale dietei keto.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 1141
Bibliografie
Keto diet works best in small doses, mouse study finds. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200127134741.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Oamenii de știință descoperă cum consumul excesiv de carne roșie crește riscul de cancer colorectal
- Revizuirea celor mai recent identificate tulburări de alimentație
- O dietă bogată în flavonoli a fost asociată cu un risc scăzut de boli și mortalitate de orice cauză
- Alimente animale vs alimente vegetale: care sunt mai sănătoase?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum