Dispozitivul modern ce poate înlocui gipsul pentru imobilizarea fracturilor

©

Autor:

Dispozitivul modern ce poate înlocui gipsul pentru imobilizarea fracturilor
Procedeul tradițional de gipsare este utilizat în cazul fracturilor pentru susținerea și stabilizarea structurilor anatomice afectate. Gipsul are și dezavantaje, deoarece nu permite ca membrul afectat să respire, nu poate fi umezit, nu poate fi îndepărtat temporar, este dur și poate cauza în unele cazuri ulcerații ale pielii sau infecții în imediata vecinătate.

O echipă de cercetători din Colorado a dezvoltat o alternativă modernă pentru gips -  dispozitivul de suport ActivArmor.

Prima etapă presupune o scanare 3D a membrului afectat. Rezultă un model digital al membrului, ce este transmis către site-ul Activ Armor.

Pe baza acestui model se creează un dispozitiv de suport din material termoplastic, personalizat, pentru a se potrivi perfect contururilor membrului pacientului. Produsul finit este expediat la clinica unde s-a realizat amprenta 3D, proces care durează în total câteva zile. În tot acest timp, pacientul va purta o atelă temporară.

În funcție de gravitatea leziunii, dispozitivul va fi realizat din una sau două piese, astfel încât să poată fi dat jos cu ușurință la nevoie.

Dispozitivul îi permite pielii să respire, nu mai apare pruritul la nivelul pielii, membrul este susținut și imobilizat, iar medicii pot vizualiza cu ușurință cum avansează procesele de vindecare.

Dispozitivul este deja disponibil în Colorado.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 08-03-2020 | creare: 19-01-2017 | Vizite: 7553
Bibliografie
High-tech support device casts aside the cast, link: https://newatlas.com/activarmor-support-device/47364/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E fractură? Cum recunoști dacă e rupt osul
  •