Dozarea metronomică a nanomedicamentelor poate îmbunătății tratamentul împotriva cancerului

©

Autor:

Dozarea metronomică a nanomedicamentelor poate îmbunătății tratamentul împotriva cancerului
Nanomedicamentele administrate în doze reduse și mai frecvente (prin dozare metronomică) pot corecta anomaliile din jurul tumorilor care ajută la protejarea celulelor canceroase și la stimularea creșterii și răspândirii acestora, îmbunătățind astfel tratamentul împotriva cancerului, arată o cercetare a oamenilor de știință de la Spitalul General din Massachusetts.
Nanoparticulele, particule de dimensiuni reduse, pot fi utilizate pentru transportul unor substanțe din anumite părți ale corpului, de exemplu pentru administrarea unui medicament de chimioterapie împotriva cancerului. Deși „nanomedicina”, ce se bazează pe utilizarea unor astfel de structuri minuscule pentru transportul precis al medicamentelor, a oferit speranțe pacienților și medicilor pentru îmbunătățirea terapiei cancerului, beneficiile nanomedicamentelor aprobate clinic sunt adesea modeste, în comparație cu chimioterapia convențională. Cercetarea actuală indică faptul că nanomedicina poate oferi beneficii suplimentare dacă este administrată în doze mai mici și mai frecvente, mai degrabă decât dacă este administrată în doza maximă standard tolerată a tratamentelor curente.

„Nanomedicina și terapia metronomică au fost considerate ca două abordări diferite pentru a trata cancerul. Analiza noastră sugerează că aceste două abordări pot fi privite ca strategii de îmbunătățire a tratamentului cancerului folosind același cadru unificat”, spune autorul corespondent al studiului, Rakesh Jain, profesor de oncologie radiațională la Facultatea de Medicină a Universității Harvard.

În cadrul experimentelor pe șoareci, cercetătorii au arătat că terapia metronomică poate servi ca o strategie eficientă pentru îmbunătățirea tratamentelor pentru cancer. De asemenea, la șoarecii cu cancer de sân triplu negativ (fibrosarcom), un nanomedicament care este aprobat pentru tratarea cancerului de sân metastatic administrat printr-un program metronomic a depășit rezistența tumorală observată de regulă atunci când este administrat printr-un program standard de dozare. Rezultatele studiului actual ar putea constitui o bază pentru planificarea viitoarelor studii clinice pentru a îmbunătăți eficacitatea regimurilor de nano-imunoterapie.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-03-2022 | creare: 16-03-2022 | Vizite: 453
Bibliografie
Lower, more frequent doses of nanomedicines may enhance cancer treatment, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220311125722.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nanoterapia
  • Nanoterapia cancerului ar putea fi mai puțin eficientă la persoanele tinere
  • Nanomedicina - nanotehnologia în medicină
  •