E penisul meu prea mic? Ce înseamnă un penis ok?

©

Autor:

E penisul meu prea mic? Ce înseamnă un penis ok?

Mulți cercetători au încercat să răspundă la întrebarea care ridică semne de întrebare, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor, care doresc informații clare despre ceea ce se consideră a fi mărimea ideală a penisului.

Având în vedere omniprezența pornografiei gratuite și ușor accesibile pe internet și creșterea marketingului agresiv de către companiile care promit un penis mai mare prin utilizarea de diluanți și amplificatori, este ușor să înțelegem de ce se impune necesitatea unor informații precise referitoare la lungimea medie a pensiului.

În primul rând, dimensiunea...

Un studiu publicat în British Journal of Urology International sugerează că, în timp ce majoritatea femeilor (85%) sunt satisfăcute de mărimea penisului partenerului, bărbaţii continuă să fie nesiguri de ei înșiși.

În acelaşi timp, aproape jumătate dintre bărbaţii implicaţi în studiu (45%) și-au catalogat penisul ca fiind mic. (1)

Pe de o parte, cercetătorii au constatat că, lungimea mediea penisului, în stare flască, în general, variază de la 7 la 10 centimetri. Circumferința medie variază de la 9 până la 10 centimetri.

Pe de altă parte, lungimea, în stare erectă a variat de la 12 la 16 centimetri, iar circumferința a fost de aproximativ 12 centimetri.

Modalități de a măsura corect penisul

Durata de așteptare

Pentru a verifica lungimea penisului, în stare flască, dezbracă-te și măsoară imediat, deoarece temperatura camerei poate influența mărimea acestuia.

Poziționează, cu atenție, capătul centimetrului paralel cu vârful penisului și măsoară până la baza lui, adică până la osul pubian. Apoi, rotește centimetrul în jurul penisului și măsoară circumferința acestuia.

 Lungimea în stare erectă

Ia o riglă gradată și plaseaz-o paralel penisul în erecție. Penisul poate fi adusîin poziție orizontală, paralelă cu solul, pentru a urmări mai bine valorile de pe riglă. În măsurătoare vei include și capul penisului.

Unghiul tău de erecție

Cu spatele lipit de perete și o oglindă plasată în lateral, estimează unghiul de erecție. Un unghi de 90 de grade ar indica direct în față, un unghi de 180 de grade ar indica în sus, spre bărbie. Un unghi mediu este de 105,7 grade. (2)

Când dimensiunea penisului este prea mică?

Penisul se întinde în spatele testiculelor, dar lungimea măsurată nu include această parte.

Poate că cel mai bun indicator a ceea ce este considerat a fi un penis mic este dat de măsurătorile folosite de medici atunci când iau în considerare augmentarea penisului.

Cercetările publicate în Journal of Urology au studiat dimensiunile penisului la 80 de bărbați, măsurând dimensiunile penisului înainte și după erecțiile induse de medicamente.

Rezultatele au arătat că bărbații cu o lungime a penisului, în stare flască, mai mică de 4 centimetri sau, cu o lungime în stare erecată mai mică de 7,5 centimetri, au un penis care nu se încadrează în dimesiunile medii. (3)

Care este dimensiunea medie a penisului?

În studiul Journal of Urology, cercetătorii au descoperit următoarele în rândul unui grup de 80 de bărbați:

  • O dimensiune medie a penisului este de 8,8 cm, în stare flască;
  • O dimensiune medie a penisului este de 12,9 cm, în stare erectă.


De asemenea, studiul a constatat că dimensiunea penisului în stare erectă nu a fost corelată cu dimensiunea penisului în stare flască.

Cu alte cuvinte, bărbaţii care au dimensiuni diferite ale penisurilor în stare neerectilă, pot avea dimensiuni diferite atunci când penisurile sunt în stare erectă. Aceste constatări au fost susţinute şi de un alt studiu în care specialiştii au studiat 200 de bărbaţi de origine turcă şi care a indicat că „lungimea în stare flască avea o importanţă minoră în determinarea lungimii penisului în stare erectilă”.

Cercetarea despre care am menţionat mai sus şi care a determinat mărimea medie a penisului a inclus şi un studiu publicat recent (în ianuarie 2014).
În studiu au fost incluşi mai bine 1.600 de bărbaţi americani. Deşi, specialiştii nu au realizat măsurători fizice independente, bazându-se le măsurăturile făcute de fiecare bărbat în parte, specialiştii estimează că măsurătorile au fost corecte din moment ce subiecţii au primit la finalul studiului prezervative care să corespundă cu mărimea declarată.

Acest studiu a indicat că:

  • Dimensiunea medie pentru un penis erect este de 14,2 cm.
  • Circumferința medie a unui penis erect este de 12,2 cm.


Femeile nu sunt interesate de o lungime mare a penisului

Un studiu publicat în PLOS ONE în 2015 a analizat preferințele femeilor privind dimensiunea penisului prin utilizarea modelelor tipărite 3D, de 33 de dimensiuni diferite. (4)

Pentru partenerii sexuali de lungă durată, aceștia au ales un penis cu o circumferință și o lungime ușor mai scurtă în comparație cu alegerile lor pentru aventurile de o noapte, alegând o lungime medie de 16 cm și o circumferință de 12 cm. În ceea ce privește preferințele lor pentru partenerii sexuali de o singură noapte, acestea au ales o lungime de 16,2 cm și o circumferință de 12,7 cm.

Sfaturi pentru o imagine corporală pozitivă

Dacă ești nemulțumit de corpul tău, indiferent dacă de dimensiunea penisului sau aspectul oricărei alte părți a corpului, încercă aceste sfaturi utile pentru a te simți mai bine:

  • Concentrează-te pe caracteristicile și părțile corpului care îți plac, cum ar fi umerii largi sau un zâmbet frumos.
  • Menține o greutate sănătoasă și încorporează antrenamentul de forță în rutina exercițiilor. Atunci când ești în formă și mai sănătoas, te poți simți mai bine.
  • Nu fii consumat de dimensiunea penisului. Poți fi un partener sexual satisfăcător, indiferent de dimensiunea penisului.
  • Nu te compara cu sportivii, modelele și actorii. Vei dezvolta o imagine nesănătoasă și nerealistă a ceea ce este normal și cum ar trebui să arăți.
  • Petrece mai mult timp și energie pe activități pe care le găsești pline de satisfacție, indiferent dacă este vorba de sport, hobby-uri, călătorii sau alte activități.

Data actualizare: 20-12-2018 | creare: 20-12-2018 | Vizite: 39632
Bibliografie
1. Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect penis length and circumference in up to 15 521 men. Url: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/bju.13010
2. Is Your Penis Too Small? Url: https://www.menshealth.com/uk/health/sexual-health/a744094/is-your-penis-too-small-9248/
3. Reference range of flaccid and stretched penile lengths of adult males in Baghdad: A cross-sectional study. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5329721/
4. Women's Preferences for Penis Size: A New Research Method Using Selection among 3D Models. Url: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0133079
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum