Exercițiile fizice pot reduce riscul de cancer cu 72%, conform unui nou studiu

©

Autor:

Exercițiile fizice pot reduce riscul de cancer cu 72%, conform unui nou studiu
Conform unui studiu recent publicat în jurnalul Cancer Research, cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au demonstrat cum exercițiile de tip aerobic pot reduce semnificativ riscul de metastazare în organe cu 72%.

Exercițiile aerobice de intensitate crescută măresc consumul de glucoză la nivelul organelor interne, diminuând cantitatea de energie disponibilă pentru tumoră.


Tumorile secundare reprezintă principala cauză de deces în Israel, studiul fiind de o importanță majoră.

Totodată, exercițiile fizice reduc riscul de a dezvolta unele tipuri cancer cu până la 35%. Alte efecte pozitive sunt similare cu impactul sportului asupra bolilor de inimă sau a diabetului.

Activitatea aerobică poate maximiza strategiile de prevenție a mai multor tipuri de cancere.

Au fost analizate date de la peste 3000 de indivizi, timp de 20 de ani, în paralel cu diverse animale apte fizic, înainte și după exerciții fizice. Atât la oameni, cât și la animalele de experiență, au fost cu 72% mai puține șanse de apariție a metastazelor în organe, la cei care au efectuat activitate aerobă regulată strictă, comparativ cu cei care nu au realizat exerciții fizice.

Rezultatul favorabil este asociat unui consum crescut de glucoză, datorat totodată exercițiilor fizice. Viscerele trebuie să concureze pentru glucoză cu mușchii, care ard cantități mari de energie în timpul exercițiilor. Studiul realizat arată cum exercițiile fizice schimbă întregul corp, cancerul nu se poate răspândi și, totodată, tumora primară se micșorează în dimensiuni.

Totodată, indivizii sănătoși ar trebui să includă antrenamente de intensitate mare în programele de fitness. Studii viitoare vor permite rezultate personalizate care să recomande tipul potrivit de activitate fizică, cu efecte metabolice și fiziologice unice, pentru fiecare tip de prevenție în parte. Conform cercetătorilor, exercițiile fizice ar putea avea un nivel mai ridicat de profilaxie decât multe medicamente sau intervenții.

Data actualizare: 23-12-2022 | creare: 23-12-2022 | Vizite: 402
Bibliografie
New Research: This Activity Can Reduce the Risk of Metastatic Cancer by 72%, link: https://scitechdaily.com/new-research-this-activity-can-reduce-the-risk-of-metastatic-cancer-by-72/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Înălțimea influențează riscul de boli cardiovasculare, diabet și cancer
  • Cum ajută exercițiile fizice la dezvoltarea creierului
  • Femeile care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână pot avea un risc crescut de cancer și boli cardiovasculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum