Extractul de ceai verde ar putea fi utilizat ca un tratament natural împotriva unei game largi de tulburări ginecologice benigne

©

Autor:

Extractul de ceai verde ar putea fi utilizat ca un tratament natural împotriva unei game largi de tulburări ginecologice benigne
Ceaiul verde, consumat pe scară largă pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, ar putea fi utilizat de către femei pentru tratarea unor tulburări ginecologice benigne, sugerează cercetătorii de la Institutul John Hopkins.
Într-un studiu recent publicat în revista Nutrients, autorii au examinat proprietățile benefice ale extractului de ceai verde (EGCG) în atenuarea simptomelor fibromului uterin, sindromului ovarelor polichistice (PCOS) și asupra simptomelor menopauzei. Revizuirea a sugerat că EGCG ar putea fi util în tratarea acestor afecțiuni, deoarece prezintă proprietăți anti-angiogenice, antioxidante și antifibrotice și interacționează cu o gamă largă de căi de semnalizare.

Fibromul uterin este o afecțiune frecventă la femei, caracterizată prin apariția de tumori benigne în uter, care pot provoca sângerări abundente și durere pelvină. Potrivit studiului, EGCG poate inhiba creșterea și dezvoltarea fibroamelor uterine prin suprimarea angiogenezei (n.r. formarea de noi vase de sânge) și a proliferării celulelor endoteliale.

Sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune hormonală care poate cauza infertilitate, acneea și creșterea excesivă a părului. Studiul a constatat că EGCG poate fi benefic în ameliorarea simptomelor PCOS prin reducerea nivelurilor de hormoni androgeni și a rezistenței la insulină. În ceea ce privește simptomele menopauzei, autorii studiului au constatat că EGCG poate ajuta la reducerea bufeurilor și a pierderii masei osoase, prin interacțiunea cu căile de semnalizare implicate în reglarea nivelurilor hormonale.

sursa: News Medical
foto: Ermak Oksana / Shutterstock

Data actualizare: 23-03-2023 | creare: 23-03-2023 | Vizite: 344
Bibliografie
Green tea holds potential as treatment for uterine fibroids, PCOS, and menopausal symptoms, link: https://www.news-medical.net/news/20230321/Green-tea-holds-potential-as-treatment-for-uterine-fibroids-PCOS-and-menopausal-symptoms.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Detoxifiere cu ceai verde
  • Efectele dovedite științific ale ceaiului verde
  • Ceai verde - beneficii conform studiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum