Fenomenul consumului de canabis în scop recreațional la tineri

©

Autor:

Fenomenul consumului de canabis în scop recreațional la tineri
Studiul realizat de Iulia Fratila, profesor asistent la Universitatea George Mason, și Liza Berdychevsky, profesor asociat la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign, investighează percepțiile tinerilor adulți (cu vârste între 18 și 30 de ani) despre utilizarea canabisului în scopuri recreative. Contextul studiului este reprezentat de liberalizarea legislației privind canabisul în Statele Unite, care a transformat modul în care acesta este perceput și utilizat în scopuri de agrement.
Participanții la studiu consideră canabisul nu doar o modalitate de relaxare și de atingere a unei stări meditative, ci și o activitate de timp liber, folosit ca recompensă după îndeplinirea obligațiilor zilnice. Mai mult, consumul de canabis este văzut ca o activitate plăcută în sine sau complementar altor activități sociale sau de timp liber, cum ar fi mersul la cinema, oferind beneficii precum bucurie, umor și intensificarea senzațiilor.

Conform rezultatelor, tinerii adulți privesc consumul recreațional de canabis ca pe o alegere calculată de gestionare a riscurilor și beneficiilor, care nu interferează cu productivitatea lor generală. Acest tip de consum este integrat în viețile lor fără a perturba alte aspecte productive.

Implicațiile acestor percepții pentru educația publică sunt semnificative. Fratila sugerează că strategiile de reducere a riscurilor ar trebui să recunoască beneficiile anticipate de utilizatori și să integreze aceste informații în programele de educație despre droguri, pentru a fi mai eficiente în contextul liberalizării canabisului.

Fratila avertizează, de asemenea, asupra impactului potențial al comercializării canabisului, care poate simplifica excesiv și supraestima utilizarea acestuia în scopuri recreaționale, făcând-o o sursă profitabilă, dar potențial explozivă. Ea subliniază necesitatea monitorizării modului în care canabisul este poziționat și integrat în societate, pentru a minimiza daunele și a maximiza bunăstarea.

Metodologia folosită în cercetare este fenomenologia hermeneutică, prin care s-a analizat modul în care experiențele afectează practicile cotidiene. Studiul a implicat interviuri aprofundate cu 16 persoane din statele americane unde consumul recreațional de canabis este legalizat. Această abordare calitativă a permis o înțelegere detaliată a motivelor și atitudinilor legate de consumul de canabis în rândul tinerilor adulți.

sursa: News Medical

Data actualizare: 11-06-2024 | creare: 11-06-2024 | Vizite: 102
Bibliografie
Research reveals how young adults view cannabis as a recreational and leisure pursuit, link: https://www.news-medical.net/news/20240610/Research-reveals-how-young-adults-view-cannabis-as-a-recreational-and-leisure-pursuit.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să reduci riscurile asociate consumului de cannabis - recomandări științifice
  • Cum modulează cafeaua metabolismul canabinoid și efectele asupra sănătății
  • Noi atenționări privind utilizarea de produse comestibile cu canabis
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum