Noi atenționări privind utilizarea de produse comestibile cu canabis

©

Autor:

Noi atenționări privind utilizarea de produse comestibile cu canabis
Odată cu legalizarea recentă a produselor combustibile din cannabis în Canada, medicii și publicul trebuie să fie conștienți de riscurile acestora, argumentează cercetătorii de la University of Toronto, într-un studiu din Canadian Medical Association Journal.
Produsele comestibile din canabis au nevoie, în medie, de patru ore pentru a produce efecte vizibile în comparație cu canabisul inhalat, ceea ce poate crește riscul de supradozaj.

În timp ce reglementările federale au standardizat prezentarea informațiilor privind dozarea, autorii avertizează că „răspunsurile indivizilor la diferite produse pot varia și că poate exista riscul de supradozaj”.

Copiii și animalele de companie sunt supuse unui risc mai mare, deoarece multe comestibile arată ca bomboanele și alte alimente sau băuturi. Alte grupuri vulnerabile sunt reprezentate de persoanele în vârstă și de tinerii, care sunt de părere că efectele canabisului îmbunătățesc somnul, starea de spirit și anxietatea, ceea ce este în opoziție cu dovezile științifice.

„Medicii ar trebui să se intereseze, în mod regulat, de pacienții care utilizează produsele de canabis comestibile, pentru a-i putea consilia cu privire la siguranța copiilor, în caz de supradozaj accidental și efecte întârziate sau despre interacțiunile cu alte substanțe precum alcoolul, benzodiazepine și opioide”, avertizează autorii studiului.

Monitorizarea la nivel de populație va asigura protecția copiilor, tinerilor, persoanelor în vârstă și a altor grupuri de vârstă în ceea ce privește efectele produselor comestibile legalizate asupra sănătății.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-01-2020 | creare: 15-01-2020 | Vizite: 575
Bibliografie
Physicians and the public should be aware of several risks related to cannabis edibles. Url: https://www.news-medical.net/news/20200106/Physicians-and-the-public-should-be-aware-of-several-risks-related-to-cannabis-edibles.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să reduci riscurile asociate consumului de cannabis - recomandări științifice
  • Cum modulează cafeaua metabolismul canabinoid și efectele asupra sănătății
  • Tăria canabisului crește în ultima jumătate de secol
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum