AERIAN

23-05-2009
manta sorin
Nu este medic/terapeut
manta sorin
nu ma simt rau in organism dar ma simt la cap ca si cum as fi dupa betie, am o stare de "om aerian".imi aparusera niste bubite in ianuarie pe corp(nu in zona intima) si am fost la medic de dermato venerice care mai a dat un unguent precizandu mi ca este de la stres. acele bubite mi au trecut dupa care mi au aparut din nou. am fost la alt doctor de dermato precizandu i ca am fost la doctorul din ianuarie si ce diagnostic mi a pus si i am mai precizat ca ma dor ochii si ca ma mananca scalpul excesiv.mi a recomandat un sampon, un unguent si sa ma duc la oftamologie. am facut ceea ce mi a zis si am fost nevoit sa mi fac ochelari cu dioprie 0.25.problema ca starea asta de "om aerian" persista si nu sti ce am.doctorii zic ca de la stres.mentionez ca consum alcool f rar.astept raspuns. multumesc anticipat
1 comentarii
0
27-05-2009, ora 09:33
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sorin,

Daca medicii zic ca-i de la stres, tu ce zici? Nu ne spui nimic despre stresul care exista in viata ta, sau nu.
E drept ca starea de hiperactivare a sistemului nervos vegetativ, care este specifica reactiei la stres, conduce la dereglari functionale la nivelul diferitelor aparate si sisteme din corp, inclusiv la nivelul epidermei. Se pot dezvolta afectiuni dermatologice dintre cele mai persistente si rezistente la tratamente locale. Astenia, hipoglicemia, lipotimiile sunt cateva din consecintele dereglarii functionale sub actiunea factorilor stresori in viata ta.
Tratamentele locale au tot atatea sanse de reusita precum un pluton de soldati inarmati cu baionete, impotriva unei armate intregi, cu armament de ultima generatie... Nimeni nu poate sa ramana imun la atacurile sustinute ale factorilor stresori, chiar si dintre cei obisnuiti: jobul, scoala, o relatie dificila, greutatile financiare, nedreptatile sociale etc.
Din cand in cand, avem nevoie sa ne facem un upgrade al mecanismelor de aparare. O relatie de lunga durata cu stresul nu conduce in mod automat la cresterea rezistentei, la calire cum s-ar spune, ci mai degraba la un rodaj psihic periculos pentru sanatatea si echilibrul mental.

Sa auzim de bine!
Psih. clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul